Dăm bani la "Sănătate" să fie furați de amicii și tolerații noii Securități şi noi să ne alegem cu o întrevedere cu Doamna cu Coasa pe care să o întrebăm dacă îi este sterilizată coasa, că n-am vrea să ne îmbolnăvim de la alții

Sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, vaca de muls a tuturor guvernărilor post-decembriste, este prăbuşit, abia mai pâlpâie dintr-un beculeţ de avarie, iar Premierul Veorica îl pune să-i vegheze sfîrşitul pe Vasile Ciurchea, fost președinte al CNAS în perioadele 2007-2009 şi 2014-2016. Adică taman pe individul care este anchetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar ce vizează fix contractele privind sistemul informatic al Casei, afacere în care s-au neantizat, spre buzunare necunoscute, peste 16 milioane de euro.

Salut, sunt Victor Lungu şi mă întreb eu, degeaba, în locul dumneavoastră: cine ne veghează de cei care se prefac că ne veghează?

Că l-o fi numit Premierul Veorica pe Ciurchea, ca să aprindă o lumânare la căpătâiul decedatului sistem informatic, dar ea a fost consiliată, i s-a recomandat, să-l numească. Că nu cred că ştia ea cine este individul şi ce talente îl recomandă în funcţie. Iar “omul cu recomandarea” este Sorina Pintea, sinistra de la Sănătate, care, să nu uităm, zilele acestea a încercat o mică diversiune cu privire la problemele reale din Sănătate introducând în spitale pacienţi falşi care să şpăguiască “in rem” medicii. De amintit faptul că “recomandatul”, tocmai ce zbura, în 2016, afară din fruntea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate fix în urma unui scandal legat de nefuncționarea sistemului cardului de sănătate, similar cu cel de acum. Dar ce mai avem noi interesant în acel an legat de acest sistem al cardului de sănătate? Faptul că Team Net International, firmă apropiată lui Sebastian Ghiţă, câştiga licitaţia pentru mentenanţa acestuia. Unde este Sebastian Ghiţă la ora aceasta? La amicii sârbi, cu toate datele informatice ale acestei năpăstuite ţărişoare. Al cui om să fi fost Sebastian Ghiţă? Dar Dinu Patriciu? Dar atâţia alţii: politicieni şi capitalişti de carton şi cumetrie, de-a valma? Ai noştri, cetăţenii României, nu!

Eh, dragilor, când faci pactul cu diavolul, trebuie să te întrebi dacă merită. Dacă merită banii în plus faptul că îți vei trăda familia, prietenii, viața şi, mai presus de toate, Ţara pe care o vei fura în numele “interesului naţional”. Să te întrebi când “serviciile” vin și-ți propun să te angajezi sub acoperire, că-ți vor face “ele” o firmă prin care să lucrezi comenzi frumoase fără număr şi para-ndărăt la vedere, cam care este costul financiar-sufletesc-contabil al acestei operațiuni, decontul final? Team-Neturile, Hexi Pharma-urile, Tel Drumurile..., pot noii securişti să nege tot ceea ce este de negat, sunt operaţiuni similare nenumăratelor altor operațiuni de tip “Țigareta”, “Jimbolia”, “Clisura Dunării”, “Vama”, “Eterna şi Fascinanta Românie” șamd (că habar nu avem noi de câți bani negri au declarat unii sau alții că au nevoie pentru a ne putea asigura nouă un prezent și un viitor “în siguranță”, deplină „siguranță”…)

Şi, acum, acest Ciurchea are fix profilul care se potriveşte postului de conducere al instituţiei care face alba-neagra cu banii contribuabilor. Nici nu mai întreb de ce nu se poate ocupa ANAF de contribuţia de sănătate? Doar banii ajung în acelaşi loc, adică într-o groapă fără fund, acolo unde sunt spitalele şi autostrăzile noastre. Cu cât mai mulţi intermediari, cu atât mai uşor se pot “palma” banii.

Am mai zis, o să repet: România este un stat mafiot, scăpat de sub control, la cheremul “serviciilor” – adică exact acele structuri ale statului chemate să vegheze la aplicarea și respectarea legii. Suntem în situația în care ne punem legitim întrebarea: cine îi veghează pe cei puși să vegheze? Răspunsul: “mafiile” se controlează între ele. Nu vi se pare că este ceva putred în România? Dinu Patriciu moare fulgerător în plin scandal al afacerilor sale oneroase. Codruț Marta dispare fără urmă, mai ceva ca Elodia și nimeni nu-i vede cadavrul, iar Sorin Blejnar (tătucul său) - adică un fost marele șef al ANAF, al instituției care ne jupoaie de vii pentru 50 de bani, este cu ocnă pentru evaziune fiscală (și nu este singurul șef al acestei instituții aflat în astfel de necaz)! Ipsos custodes quis custodiet? Acum 4 ani a murit Condrea fără să mai apuce să ne zică cui dădea șpăgile şi cum de avea 20 de milioane de euro datorie după zeci de ani de furat la greu din sănătatea și din speranța de viață a românilor. Asta în timp ce statul român, prin slugile sale ticăloase de la ANAF are tupeul să ne ceară să contribuim OBLIGATORIU la fondurile de sănătate. Adică să dăm bani să fie furați de amicii și tolerații noii Securități. Iar noi să ne alegem cu o întrevedere cu Doamna cu Coasa pe care să o întrebăm, timid, dacă îi este sterilizată coasa, că n-am vrea să ne îmbolnăvim de la alții.

Şi, gata!

Adauga comentariu