“INADMISIBIL!”

Ce-a zis Florin Cîţu după ce şi-a depus mandatul?

Citez: ”Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru”.

Practic, ne-a spus în clar că Sică Orban şi Klaun Ciolannis l-au pus să se dea jos de pe funcția de premier. Că fusese desemnat premier de chichi şi un leu ridichi, să fie trântit şi să se meargă către anticipate, în ciuda deciziei judecătorilor Curţii Constituţionale a României care deja îi spuseseră lui Iohannis că trebuie să numească un premier de aşa manieră încât să soluţioneze criza, adică să formeze o majoritate, nu să o adâncească, adică pentru a fi trântit la vot.

Dar când au ales Iohannis cu Orban să se urineze cu boltă pe Constituţie şi deciziile judecătorilor CCR, “coronavirusul” bătea sfios la uşa României. Între timp, cu ajutorul inconştienţei românilor, sfiala s-a transformat în aroganţă.

Aşa că şi-au făcut cu toţii calculele politice şi au ajuns la concluzia că, decât nimic, e bun şi Cîţu de ceva. Prin urmare, acesta a fost cât pe ce să obţină voturile de învestire şi să-l treacă în şomaj pe Orban.

Care își dorește mai mult decât orice în lume să fie prim-ministru. Și, să fie el, Orban, prim-ministru, e mai important decât orice virus, panică, carantină, criză economică.

Ca jurnalist, am avut dreptate când am scris, joi dimineaţă, că (citez): “Pe de o parte PSD are tot interesul să tragă de timp, pe de cealaltă avem nemulţumirea lui Orban că s-ar putea ca Cîţu să fie premier (se vede pe făţăul lui, extrem de transpirat şi de înnegurat; de când cu noua nominalizare, nici o glumiţă, nici un zâmbet nu i-au mai strâmbat gura). Şi mai avem determinarea de “Terminator” cu fălcile încleştate a lui Iohannis. E omul setat pe anticipate şi se pare că nu reuşeşte nimeni să-l reseteze.”

Reacţia de indignare (chiar dacă şi-a reprimat-o rapid) pe care a avut-o ieri prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, care a scis pe contul său de Facebook: “INADMISIBIL!” (apoi a şters, după câteva zeci de minute – l-o fi sunat “Ficusul”, sau “Sică Mandolină” să-l potolească) şi valul de comentarii indignate venite dinspre cei care l-au votat cu două mâini şi două picioare pe Iohannis în al doilea său mandat de carantină la Cotroceni, ne arată că bătaia de joc a desemnării şi retragerii lui Cîţu în şi din premierat, a fost orchestrată de șeful PNL și de șeful statului. În plină criză de Coronavirus şi prin presiuni directe.

“Sică Mandolină” și “Ficusul” au dat cu oiştea-n gard! Mascarada de ieri ar trebui să fie semnătura de pe demisiile lor, crucea pe cariera lor politică!

Poate că pe unii i-a păcălit vocalizele teatrale anti-PSD ale lui Iohannis – nu a fost vorba  decât despre gargară partinică, nu despre interesele națiunii.

Iar faptul că Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a avut fix aceleaşi cuvinte de laudă la adresa “deciziei” lui Cîţu de a-şi depune mandatul, ne mai arată şi dimensiunea trocului politic existent între partidele care au încercat tentativa de lovitură de stat din vara anului 2012, sub umbrela Alianţei USL.

Au încercat atunci, nu le-a reuşit - dar nu cred că au renunţat la visul de a rămâne singuri şi inamovibili pe scena politică. Cumva, jucând dramolete ieftine pe sticlă – telenovele pentru votaci, vor ajunge să profite în interes personal şi de amărâtul de Coronavirus.

Își vor scoate ochii de formă, dar în cele din urmă vor ajunge la același numitor comun, fiindcă "interesul primează". După două luni de bătut apa în piuă, Sică Mandolină va fi din nou Prim Ministru, întrucât Ciolacu şi PSD vor fi, “în numele interesului naţional”, "responsabili".

Peste câteva luni, când nu vor mai avea “epidemia” pe cap, vor începe din nou spectacolele televizate cu gladiatori din gură. Între timp economia României se va fi scufundat în abisuri, victimă colaterală a nemerniciei politicienilor noştri.

Şi, gata!

Adauga comentariu