Inspectorul Tudosoiu infirmă zvonurile privind concedierile din învățământ: "În Argeș nu vor fi profesori disponibilizați"

În ultimul timp, în spațiul public, au apărut informații care indicau faptul că un număr de 4.000 de angajați din învățământul preuniversitar vor fi concediați, cauza fiind lipsa banilor pentru plata salariilor.

Cum printre județele afectate de aceste concedieri se afla și Argeșul, Știri de Argeș a luat legătura cu inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, cel care conduce Inspectoratul Școlar Județean Argeș, pentru a obține un punct de vedere oficial.

"Nu știu dacă sunt 4000 la nivel național, nu știu ce se întâmplă, eu știu că la nivelul județului Argeș, ca în fiecare an, procedăm la aprobarea normarii salarizării pentru personalul nedidactic și auxiliar. În acest context, avem de făcut o reducere, ca să ne încadrăm în lege, cu numărul de posturi pe anumite unități de învățământ. Mare parte din celelalte posturi, sunt posturi care sunt vacante, nu sunt ocupate la acest moment, adică nu dăm oamenii afară, ci reducem din grilele pe care le avem post, dar nu le ocupă nimeni.", 

a declarat Dumitru Tudosoiu.

Inspectorul școlar general spune că aceasta reducere înseamnă că postul respectiv nu se mai regăsește în organigramă, iar în cifre, este vorba de aproximativ 250 de posturi la nivelul județului, personal auxiliar și nedidactic, nu profesori.

 

Adauga comentariu