Iolanda Știreanu - criminologul sexy, nebun și pervers. Un personaj descoperit de ziarista Oana Mujea

In 2008, românii aveau să o cunoască pe Iolanda Știreanu, un criminolog special. Tânăra este cunoscută ca fiind un personaj atipic în lumea în care lucrează. Frumoasă, nonconformistă, sexy și curajoasă, Iolanda încearcă să rezolve cele mai grele cazuri – în ultimul îi cercetează pe procurorii DNA bănuiți de săvârșirea unui viol și a unei crime. Cum spuneam, Iolanda Știreanu este un personaj în sine, pentru că chiar asta este, un personaj creat de ziarista și scriitoarea Oana Mujea.
 
“Noaptea de Sfântul Andrei” este al șaselea volum din seria romanelor polițiste care îl au ca subiect pe criminologul Iolanda Știreanu. Lansarea cărții a avut loc la Bookfest București, și s-a vândut în aceeași zi în toate exemplarele. 
 
Oana Mujea, autor: “Iolanda Știreanu a apărut în cartea Indicii Anatomice care a fost tradusă și în engleză. De fapt, am avut o lansare și în Anglia. Noaptea de Sfântul Andrei este al șaselea volum din această serie și are în ea și personaje reale cum ar fi Victor Ciutacu, ziaristul dându-și acordul pentru apariție. Mă bucur că a fost un succes, la Bookfest am vândut toate cele 1 000 de exemplare, urmând să apară altele. Le mulțumesc celor de la editura Crime Scene Press care au suportat apariția cărții și cunoscutului autor de romane polițiste – George Arion. Iolanda va mai avea o ultimă apariție într-un viitor roman, după care mai schimbăm puțin genul, în sensul că vom aborda și mystery.”
 
Autoarea spune că la Pitești nu va exista o lansare, fiind dezamăgită de viața literară din orașul nostru. In schimb își va lansa romanul la Casa de Cultură Adriana Trandafir din Bascov pe 13 iunie. Oana Mujea este și o apreciată ziaristă din Pitești, datorită stilului acid, direct și sincer prin care s-a impus pe o piață tot mai dificilă.
 
 

 

Adauga comentariu