Marea provocare a IT-iștilor de la Primăria Pitești - Cum să trimiți corect un e-mail

Comunicarea cu Primăria Pitești este una greoaie din cauza incompetenței de care dau dovada unii dintre funcționarii Compartimentului de Relații Publice. Angajații primariei răspund solicitărilor formulate în baza Legii 544 atașând la e-mail un fișier cu un format care nu poate fi vizualizat. Este singura instituție, dintre toate cele cu care Știri de Argeș a colaborat, care are astfel de probleme. Sperăm că aceste erori sunt unele umane, nu vrem să ne gândim la alte variante, ar fi deja prea mult. 

Dacă cea mai simplă metodă de tranmitere a informației (e-mail) nu funcționează, am mers personal la Biroul de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Pitești, unde am stat de vorbă cu Ana Stancu, șefa Compartimentului de Relații Publice. Vizibil iritată, doamna Ana de la primarie răspunde ironic, făcând aluzie la un material în care Știri de Argeș sancționa aceleași deficiențe de comunicare: 

"Stați liniștit, nu vă consumați. Mă bucur să vă văd. Nicio problemă, chiar nicio problemă. Vă fac o copie a răspunsului.  Eu sunt de vină, că nu cunosc ce înseamnă o adresă de email" 

Ca în orice instituție, nu toți angajații sunt la fel. Am constatat că există și oameni care sunt interesați ca lucrurile să intre pe făgașul normal. Am beneficiat de ospitalitatea unui alt funcționar și de un calculatător de unde am putut accesa e-mailul. Am verificat împreună cu d-ul Florin de la serviciul IT, care a confirmat problemele sesizate: 

"Nu știu cum a ajuns atașamentul respectiv acolo... nu știu cum îl inserează colegii mei. O să verific cum a atașat colega..." 

Specialistul IT o contrazice pe Ana Stancu și afirmă că vina aparține funcționarului care trimite răspunsul prin e-mail, din cauză că acesta atașează un astfel de format, în locul unuia de tip .PDF sau DOC (formate folosite în general pentru atașarea unui document la un e-mail). 

Tot de la specialistul IT al Primăriei Pitești am primt și o veste bună: în această toamnă, siteul primăriei va fi upgradat, și astfel, se speră ca aceste erori să fie eliminate.

Adauga comentariu