NU RATAȚI! Centrul Cultural Pitești, simpozioane pentru neadaptații profesional și emoțional. Le zice cursuri de îmbunătățire continuă și sunt ținute de poeți. Ceva unic!

Pentru că suntem un oraș puternic industrializat, un adevărat colos în ceea ce privește parcurile industriale prin sublima lor lipsă, japonezii vin să ne învețe filosofia Kaizen care se aplică în funcțiile de business. Bine, nu sunt chiar japonezi, sunt românași de-ai noștri și nu vin pe la fabrici și uzine ci vin, unde altundeva, decât la Centrul Cultural Pitești?
Inainte de toate, haideți să vedem ce înseamnă Kaizen și de ce era nevoie de un simpozion la bătrânul Centru Cultural Pitești care este ținut în viață artificial printr-un tub legat la bani publici.

Kaizen (改善, cuvânt din limba japoneză care înseamnă "îmbunătățire continuă") este o filosofie japoneză care se concentrează pe îmbunătățirea continuă în toate aspectele vieții. Ea a început să fie aplicată și în mediul de afaceri, iar activitățile Kaizen îmbunătățesc în mod continuu toate funcțiile de business, de la producție la management și de la CEO la muncitorii din liniile de asamblare. Îmbunătățind activitățile și procesele standardizate, Kaizen vizează eliminarea pierderilor (a se vedea Lean Manufacturing). Kaizen a fost implementat mai întâi în câteva companii japoneze în timpul refacerii țării după cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv la Toyota, iar de atunci s-a răspândit în companiile din întreaga lume.

Eee, dacă l-a implementat Toyota, trebuie aplicat și la Pitești, că și noi suntem unii dintre ei…. Dar partea frumoasă acum vine, știți cine ține simpozionul? Poeta Simona Vasilescu! (N.r – nici noi nu știm cine este). Dar, poate îl ține în versuri…Un mim nu ați găsit?

Deci, după ce acest Centru Cultural ne-a plictisit tinerețile cu niște simpozioane ținute de niște scriitori din Pitești care se comportă ca niște adolescenți zburdalnici chiar și la vârsta de XCIII, acum ne ia și pe parte corporatistă. Ei și știu cu privatul, doar au lucrat o viață la stat.

Înainte ca românul să adopte filosofia kaizer sau cum îi zice, poate ar trebui să începem cu lucruri simple. (Să venim la timp la muncă, să nu ne mai luăm pauze de masă de 2-3 ore pe la mall, să ne respectăm locul de muncă și mai ales să-l iubim. Munca noastră trebuie să se identifice cu noi, să ne reprezinte și să o reprezentăm, să fie o oglindă. Și atunci nu va mai fi nevoie de cursuri aberante care să ne învețe cum să muncim. Incredibil acest concept de curs de dezvoltare personala și motivațională, sau cum îi zice. Atât de mult a decăzut spiritual uman că trebuie să o ia de la început cu acele cunoștințe de bază – a se vedea  Piramida lui Maslow. Adică, vine cineva și-ți zice: Tu știi ce să faci când ți-e sete? Iți spunem noi și câtă apă să bei,și cum, și în ce fel).

Și încă ceva, poate Centrul Cultural Pitești depășește și el faza asta plictisitoare în care se zbate de atâția ani și începe chiar să facă lucruri interesante și productive, adică să aplice filosofia KAIZEN.

 

 

Adauga comentariu