Parcările din Pitești, mină de aur pentru administrația locală: 1 milion de euro încasați în ultimele 18 luni

Parcările din municipiul Pitești au generat în ultimii ani sume consistente pentru bugetul local. Din păcate, sumele încasate din plata locurilor de parcare au fost direcționate în alte domenii. Deși era normal, ca cel puțin o parte din buget, să fie folosită pentru reabilitatea și modernizarea celor existente sau crearea de noi spații pentru parcări.

În ultimele 18 luni, suma încasată pentru plata parcărilor aflate pe domeniul public din Pitești a fost de 4.548.417 lei. Costul pentru o oră de parcare în Pitești este de 2 lei. Asta în cazul în care suma se achita la parcometrele aflate în zonă. În cazul în care doriți să apelați la o soluție modernă - plata cu cardul, veți avea neplăcuta surpriză să constatați că Piteștiul "inovează" și la acest capitol, pentru același interval (o oră), va trebui să plătiți 2.17 lei.

Da, este un alt element de unicitate al Piteștiului, tarifele pentru plata cu cardul fiind mai mari. Sumele par infime la prima vedere, dar lucururile se schimbă atunci când volumul de plăți cu cardul este mare, diferențele rezultate fiind consistente. Diferența este usor sesizabila în cazul achitării tarifului de parcare pentru o zi: 6 lei pentru plată la parcometru, 6.49 pentru plată cu cardul, o creștere de 8.1%.

Primăria Pitești a constatat că banii încasați din parcări, într-un oraș sufocat de numărul mare de mașini care folosesc aceeași infrastructură de la nivelul anilor '90 este o sursă sigură de venit, astfel că a decis să instituite taxe pentru încă 615 locuri de parcare aflate în oraș. 

De remarcat că tarifele pentru parcare în Pitești sunt mai mari decât cele percepute în Brașov, Sibiu, Iași sau Timișoara.

Adauga comentariu