Portret de Consilier Local: Dănuț Dinu, consilierul care se opune la orice, mai puțin angajării soției la Primărie

Începând de astăzi, redacția Știri de Argeș va demara rubrica “Portret de consilier”. Astfel, vor fi analizate activitatea, declarațiile de avere, pregătirea profesională, acțiunile fiecărui consilier local din CL Pitești. Cel care inaugurează rubrica este Dănuț Dinu, consilier independent de profesie polițist.

După niște scandaluri provocate la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, imaginea colegilor săi fiind afectată chiar de cel care a fost purtătorul de cuvânt al instituției, la ceva timp, acesta s-a retras din activitate și s-a orientat către administrație. Așa că, în 2016 a candidat la alegerile locale, pentru funcția de primar, reușind să adune 6 000 de voturi doar în urma unei campanii susținute pe Facebook, ceea ce i-a asigurat un loc de consilier local. O premieră la acel moment în Pitești și o reușită lăudată chiar și de adversari.

După intrarea în Consiliul Local, zelosul ex-polițist a început să facă valuri, dezaprobând orice proiect propus. Replicile dintre primarul Cornel Ionică și Dănuț Dinu au făcut ședință de ședință deliciul presei. Spre exemplu, din principiu, Dinu s-a opus proiectului privid construirea pasajului de pe Craiovei.

„Nu se justifică proiectul. Traficul e normal în acea zonă”, a sărit ca ars polițistul în apărarea banului public. Primarului i s-a făcut rău.

  “Domnul Dinu, mi-e rãu! Caut cuvintele ca să nu vă supăr cu ceva! Nu pot să cred ceea ce spuneți, vă spun prietenește! Veți regreta amarnic atitudinea dvs. pe mai multe puncte pe ordinea de zi. Şi cu locuinţele sociale v-aţi opus. O sã regretați, domnul Dinu! ”

Replica consilierului Dănuț Dinu: ‘Mã amenințaţi? O să fiu de acord cu dumneavoastră cu proiectele care merită realizate. Cheltuiți banii primăriei degeaba!”.

Ionică: „Domnule Dinu, când se va face proiectul ãsta, o sã mergeți cu mașina pe la Titu, ca sã nu treceţi pe pod!”.

Tot Dănuț Dinu s-a opus construirii unui bloc de locuințe sociale, dar a avut și o propunere inedită: o bătaie cu spumă în Piața Vasile Milea, de Sfânta Maria. Ăăă? Mergeau niște tricouri ude după slujba de la biserică...

Deși se declară un om de condiție financiară modestă, Dănuț Dinu deține o casă, două apartamente și trei mașini. Două BMW și un Opel. Consilierul și-a asigurat zilele cu un cont bancar de 43.000 de euro și soția un job calduț. Unde? La Serviciul de Contabilitate al Primarului Piteştiului. Asta da reușită!

Citește și https://www.stiridearges.ro/consilierul-danut-dinu-luat-la-misto-de-maria-grapini-danut-din-pitesti

 

Adauga comentariu