Prefectul de Argeș dă la spate problema lui Ionică: "Referendumul e mai important!"

Primarul Piteştiului, Cornel Constantin Ionică, a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a acuzat de incompatiblitate cu funcția, în perioada în care acesta era viceprimar al Piteștiului. Din acest motiv, edilul-şef îşi poate pierde mandatul înainte de termen. 

Prefectul este abilitat de lege să emită ordinul de încetare a mandatului unui primar, în urma unei decizii definitive a instanței. Contactat de redactorii Știri de Argeș, pentru a exprima un punct de vedere cu privire la acest subiect, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, a declarat:

"Cred că e mai importantă problema referendumului, pentru țară și popor, decât problema lui Ionică. Este un proces de durată. Când vom fi înștiințați, vom acționa conform competențelor legale. Au mai fost primari în aceeași situație, și sunt încă în funcție. Instituția prefectului a ce a trebuit, și a făcut degeaba."

În februarie 2017, Prefectura Argeș a primit din partea ANI o decizie de incompatiblitate a primarului de la Aninoasa, Stefan Benonie. Deși în aprilie, edilul de la Aninoasa trebuia să părăsească funcția, nici până la această dată, nu s-a întâmplat acest lucru. Rămâne de văzut dacă în cazul primarului Cornel Ionică, lucrurile vor sta altfel.

Adauga comentariu