România este vizată de infringement pentru poluarea aerului. Nu înţeleg de ce nu sunt vizaţi marii poluatori ai Mediului, politicienii?

Eu zic să se dea, ca la cotele de poluare a aerului, şi cote de ticăloşenie pentru poluarea mediului politic şi a celui de afaceri din România.

RECURS ISTORIC: Odată cu intrarea în Uniunea Europeană companiile au fost obligate să obțină cote de poluare a aerului – adică s-a introdus și în România un sistem de certificate pentru emisia de gaze poluante, un astfel de certificat permiţând deţinătorului să emită în atmosferă o tonă de dioxid de carbon.

Păi, pentru poluarea climatului politic, politicianului român de ce nu i se impun cote? Dacă pentru companiile care elimină noxe în atmosferă s-au putut stabili cote, se poate proceda la fel şi cu politicienii care emit inepţii/ticăloșenii – o tonă deversată în atmosferă de „codoi”, sau “o deversare” accidentală “de hidrogen în apă”, să fie echivalată cu vreo două-trei tâmpenii/ticăloșenii politice pe lună. Şi deversarea de tâmpenii/ticăloșenii în spațiul public să coste bani, bani care să se întoarcă la populaţie – că şi aşa populaţia hrăneşte prea mulţi trântori prin Parlament.

Normal, politicienii care vor emite sub cota de tâmpenie/ticăloșenie alocată la care au dreptul, fie vor reporta, fie vor putea ceda altora certificatele rămase.

Azi, în şedinţa de Guvern demis, îi zice Ludovic Orban, premierul demis şi redesemnat, ministrului său demis şi redesemnat pe Fonduri europene (citez): “Domnule Boloş, am luat decizia de a nu publica OUG -urile pe care le ați înaintat. Tema este mult prea delicată. Deja pârâcioșii care fac rău României au început să trimită tot felul de păreri. Fiind vorba de proceduri europene, noi nu avem voie să facem modificări care să fie contestabile”.

Alooo, domnul “Mandolină”, adicătelea (citez): "Deja pârâcioșii care fac rău României au început să trimită tot felul de păreri"?!

Eeee, altfel suna când o spunea Dragnea, nu? De îndată răsăreau #rezistacii în stradă să ne vorbească despre antieuropenisme şi alte celea... Dar nu asta ar fi principala problemă ci, (citez): “Fiind vorba de proceduri europene, noi nu avem voie să facem modificări care să fie contestabile”.

Adică, cu câteva ceasuri înainte de demitere, “noaptea, ca hoţii”, cei din Guvernul “Mandolină” s-au hărnicit să dea 25 de Ordonanţe de Nevoi Personale – despre care au răcnit farfuridic-caţavencic că sunt “în interesul poporului”, ca să aflăm acum că sunt “modificări” “contestabile”. Că Coana Europa nu dă voie oricărui “papagal” să facă modificări reglementărilor pe fonduri europene.

Orban semnează fiecare hârtiuţă care se emite pentru a fi adioptată ca Ordonanţă de Urgenţă. A semnat “ca primarul” fără să ştie, măcar în acest caz, că nu poate emite modificări pe proceduri europene, aşa fără discernământ” “Ca primarul” cum se mai zice? Şi-apoi să vină să zică că nu poate să se ţină de ce-a promulgat, nu pentru că e el “idiotul util” al cuiva ci, aşa, ca cei din Partidul Social Democrat, că vin ”pârâcioșii care fac rău României” şi-l dau în gât Europei, nu e asta mârlănie? Este.

Până acum, forţarea preluării puterii de către PNL, pentru ca Iohannis să câştige al doilea mandat de odihnă la Cotroceni, cu un scor care să-i satisfacă orgoliul, nu a adus nici un fel de plus valoare mediului politic şi economic din România.

Au dat legi de aşa manieră încât să fie căzute la simpla sesizare a judecătorilor de la Curtea Constituţională a României. Cum deja s-a întâmplat cu Legea care chipurile elimina 6% dintre pensiile speciale. Alegerile pentru primari au rămas cum s-a stabilit: într-un singur tur. Președinții de Consilii Judeţene vor fi aleşi, prin troc politic, dintre consilierii judeţeni. În fruntea Parchetelor nu au fost numiți procurori competenți și susținători ai luptei anticorupție.

Cuplul Iohannis - PNL doar ce ne-a arătat că şi “PNL este aceeaşi mizerie” în cele patru luni de când sunt în frumtea bucatelor. Până şi cele 25 de Ordonanţe de Urgenţă Pentru Nevoi Personale s-au compromis (în nici o săptămână!) - din prostie și neglijență.

Forţarea anticipatelor, concomitent cu alegerile locale, în condițiile votului într-un singur tur, înseamnă câştig doar pentru partidele mari, cu vedete locale și județene. Vom avea o finală PSD-PNL. De aceea îi vedeţi pe cei de la USR orăcăind pe margine ca treziţi din somn. I-a pupat Iohannis pe frunte, dar i-a transformnat în broscoi, nu în Feţi-frumoşi şi Ilene cosânzene...

Iar în ritmul în care PNL îşi probează incompetenţa şi ticăloşenia la guvernare, n-ar fi de mirare să vedem, după “anticipăpate”, un PSD la peste 30%.

Şi, gata!

Adauga comentariu