Un mesaj de ziua libertății de exprimare: jos labele de pe TVR!

Volumul de informații este copleșitor. Nu-i putem face față. Emisiunea Starea nației ne ocupă aproape tot timpul. De duminică seară și până joi aproape în noapte nu facem altceva. Nimeni din echipă nu lucrează mai puțin de zece ore pe zi la această producție. Și încă de multe ori suntem departe de ce am vrea să vă oferim. Avem nevoie de timp, pentru a pune cap la cap toate datele acestei anchete, la care lucrăm de mai bine de 7 luni. Deocamdată, tragem un serios semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă la televiziunea publică. Deși e greu de spus în ce măsură, într-o societate cu totul strâmbă, un comportament aberant mai poate fi perceput ca atare. Vom vedea.

Am comprimat foarte multe informații într-un filmuleț, reducându-i în ultimele zile serios dimensiunea, pentru a arăta opinia pe care cei mai importanți oameni ai SRTV – Doina Gradea (președinte director general) și Eduard Dârvariu (Director TVR 1 și producător executiv) – o au despre TVR, despre misiunea publică a televiziunii, despre legile care guvernează TVR, despre raportarea la putere și despre jurnalism.

Nu e vorba despre noi și despre emisiunea Starea nației, de aceea am și anunțat public că nu vom continua aici, dacă lucrurile nu se vor schimba. Mai mult, cu privire la intimidările, amenințările și încercările repetate de cenzură, precum și despre măsurile menite să reducă la minimum audiența emisiunii vor fi probabil mai multe procese. Unele probe le păstrăm pentru sala de judecată. Aici este vorba despre niște oameni care – la ordin politic sau pur și simplu din slugărnicie – vor să aservească televiziunea publică puterii.

Iată filmul pe care l-am făcut! Am decis să nu folosim emisiunea Starea nației pentru a-l difuza. Urmează o producție mult mai mare, cu multe explicații și cu alte multe înregistrări din care reies nu doar abuzurile editoriale făcute de acești oameni și de alții care, la adăpostul protecției politice, îi slujesc, ci și cele financiare. Vom urca aici și înregistrările întregi (cele care nu expun sursele noastre), pentru conformitate.

Țin să mulțumesc, în numele echipei Starea nației, publicului care ne este alături de mai bine de cinci ani. Fără voi, emisiunea asta nu ar fi prins probabil nici măcar zece ediții. Cu voi alături de noi, ne apropiem de o mie.

Sursă: patraru.ro

Adauga comentariu