Video. Șeful Jandarmeriei Argeș: "La protestul din 10 august, intervenția Jandarmeriei a fost legală"

Inspectorul șef al a Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, Gheorghe Lupescu, consideră că intervenția Jandarmeriei la mitingul din data de 10 august 2018, a fost una perfect legală.

Șeful Jandarmeriei Argeș susține că atât timp cât este vorba despre un miting neautorizat, și forțele de ordine sunt atacate, comandantul acțiunii este cel care poate dispune intervenția în forță, nefiind nevoie de un ordin semnat de prefect. 

"Era un miting neautorizat. Atât timp cât ai un miting neautorizat, nu înțeleg alte discuții. Am văzut în media, cu acel ordin, cu prefectul. Atât timp cât fortele de ordine au fost lovite și atacate, nu trebuie niciun ordin al prefectului. Comandantul acțiunii dispune intervenția în forță. La intervenția în forță, trebuie să eliberezi piața. Nu vine nimeni să te întrebe, tu ești mai frumos, tu ești mai puțin frumos",

a declarat șeful jandarmilor argeșeni.

Gheorghe Lupescu spune că deși inițial a existat o timorare, ulterior, evenimentele din 10 august i-au mobilizat pe jandarmi, și atât timp cât se respecta legea, totul este în regulă.

În privința reprezentanților presei, care au avut de suferint în urma intervenției în forță a jandarmilor, Gheorghe Lupescu spune că presa beneficiază de protecția forțelor de ordine, cu condiția ca reprezentanții presei să stea în locuri bine delimitate, în caz contrar, jandarmeria nefiind raspunzătoare pentru eventualele incidente.

 

 

Adauga comentariu