20 de ani în IAD. Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale unei femei bătute și umilite de soț – VIDEOREPORTAJ

A mâncat bătaie 20 de ani întregi. A fost înghenuncheată. A fost umilită. Și-a acceptat călăul fără să crâcnească. Două decenii a trăit iî iad. Apoi, a mai lovit-o viața cu un cancer la sân. Dar lupta cu cancerul a fost mai ușoară decât cea cu bărbatul ei. A scăpat cu viață din ghearele celulelor maligne, mai greu i-a fost însă să fugă de tartor. Dar, în 2006, și-a luat inima în dinți și a depus actele pentru divorț. A urmat un calvar de 11 ani, în care fostul soț i-a devenit umbră și a hărțuit-o continuu. Dar, odată puternică, nimic nu a mai făcut-o să dea înapoi și acum este liberă.

Se numește Eleonora Pokola. Din victimă, a devenit o forță vie. Iar este acum femeia care se ocupă de alte victime ale violenței domestice.

 A pus pe picioare Asociația Vivad, care vine în ajutorul femeilor bătute de soți. A scris între timp și o carte dureroasă. A povestit și povestește în orice clipă tot răul prin care a trecut și care a măcinat-o, dar care, în timp, a întărit-o.

Oficial, la nivel național, în 2017 s-au înregistrat 21.000 de plângeri. 87 de persoane au murit în urma bătăilor din familie. În același ani, au fost emise 3.000 de ordine de protecție, dar jumătate au fost încălcate. În Cluj-Napoca, anul acesta s-au înregistrat 9 plângeri și 26 de ordine de protecție provizorii, mai multe decât în anii precedenți.

 

Adauga comentariu