5 militari argeșeni morți și mai mulți răniți în misiunile desfărșurate în țară și străinătate. Astăzi încă 8 soldați la un pas de a-și pierde viața în Afganistan

Viața militarilor argeșeni este tot timpul în pericol, fie că vorbim despre teatrele de operațiuni din strainatate sau de misiunile defășurate pe teritoriul României.

Bilanț tragic: în ultimii ani sunt mai mulți militari din Argeș care au plătit tributul suprem în diverse situații: sublocotenentul Florin Bădiceanu, decedat în 2010 într-o misiune la Kabul, Mihai Ionuț Toma, George Emilian Catană și Petre Cristian Toader, decedați în urma unui accident în care un vehicul s-a răsturnat într-o râpă la Câmpulung Muscel, Claudiu Crăcănel, decedat în urma prăbușirii unui elicopter SMURD  în lacul Siutghiol.

Militarul Florin Bădiceanu se afla in anul 2010 impreuna cu alti camarazi in timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kandahar – Kabul când mașina în care se afla a explodat din cauza unei bombe artizanale, soldatul pierzându-și viața.

În 2014, pilotul Petre Catuneanu si copilotul Claudiu Cracanel (Mioveni, Argeș) au murit in apele lacului Siutghiol, unde s-a prabusit elicopterul pe care-l conduceau impreuna.
Amandoi aveau mii de ore de zbor la activ si zeci de misiuni de salvare alaturi de echipajele SMURD. Si acasa erau eroi pentru copiii lor. O fata de 20 de ani si un baiat de 10 vor spune de acum inainte ca tatii lor au pierit in misiune.

În 2017,  un camion plin cu militari ce aparținea Batalionului 30 “Vanatorii de munte” s-a rasturnat intr-o râpă din Arges, iar cei trei eroi, antrenati sa invinga pe campul de lupta, n-au mai putut fi salvati. Alti 9 soldati au fost grav răniți.

Pentru faptele lor, suntem obligați să le purtăm o veșnică și pioasă amintire.

Astăzi, 8 militari din Câmpulung Muscel au fost răniți în Afganistan, în urma unei explozii. Aceștia se află internați la spital, dar sunt în afara oricărui periocol.

Adauga comentariu