Acum: Măsuri de securitate fără precedent la Spitalul Județean Argeș

Spitalul Județean Argeș este prima unitate spitalicească din țară care implementeză un nou sistem de securitate -  panoul electric legat cu fașă folosită la bandajarea rănilor. Astfel, Județul Argeș, sub conducerea medicului IML, Dan Manu (n.r președinte Consiliul Județean) devine județ pilot în măsuri performante de securitate în domeniul incendiilor.

Nimic nu s-a schimbat după tragedia de la Colectiv. Iar managerii spitalului nostru nu s-au sinchisit nici de amenzile primite de la ISU Argeș care au efecutuat mai multe controale ce au scos la iveală nereguli grave.  (În 2016 spitalul a fost amendat cu 12500 ron.)

În februarie 2017, ISU Argeş a mai constatat aici inexistenţa autorizaţiei de securitate la incendiu pentru anumite clădiri sau spaţii, neactualizarea planului de intervenţie în caz de incendiu, dar şi faptul că instalaţiile electrice se exploatează cu defecţiuni, că nu s-au efectuat controale interne de prevenire, că nu se execută instruire periodică în domeniul situaţiilor de urgenţă, precum şi blocarea sau reducerea gabaritului căilor de evacuare sau nemarcarea acestora cu mijloace standardizate etc.

În timp ce redactăm acest material, Dan Manu, plimbă Flacăra Centenarului pe la Golești, principala activitate a Consiliului Județean Argeș. Adică, președintele nostru, doctorul Dan Manu merge cu o lumânare și aprinde la fiecare primărie o candelă. Astăzi “lumina sfântă de la Argeș” va pleca spre Iași, să se mire și oamenii ăia de cât de inventivi suntem. Dom’ președinte, aveți grijă cum o securizați, să nu o legați naiba cu o fașă de tifon, că aia se aprinde repede și râd frații moldoveni de noi. Tocmai acum de Centenar…

Adauga comentariu