Agresivitatea la ȘCOALA I.L. CARAGIALE continuă. De data aceasta, directorul și paznicul unității bruschează ziariștii. De curând școala a fost amendată pentru discriminarea unui elev

Joi, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a dat publicității faptul că a sancționat Școala 16 – I.L. Caragiale și Inspectoratul Școlar Județean Argeș în cazul elevului pe care colegii nu-l mai doreau în clasa lor  (materialul integral îl puteți citi aici). Astăzi ne-am deplasat la școală pentru un punct de vedere oficial și câteva cadre. Așa cum este normal, ne-am anunțat prezența la gardian, urmând ca acesta să-l anunțe pe directorul școlii. Fără sa facem nici măcar o fotografie, am așteptat respectuos la ușă. Din birou, directorul Vlad Alin Laurențiu iese val-vârtej respingând orice dialog (abia am apucat să întindem mâna și să ne prezentăm). 
“Ce mai veniți acum, am văzut articolul, este denigrator!”, ne repede directorul.
“Care articol, domnule director, noi am pus doar un comunicat de presă emis de CNCD…”, am încercat noi să explicăm.

Nimic. Nici urmă de deschidere spre dialog. Mai mult, își asmute paznicul, care trage când de noi, când de aparate. Motivul? Nu l-am înțeles nici noi... pe fundal se aude doar “ați denigrat!”. Dar pe cine, nu știm. Îi reamintim directorului Vlad Alin Laurențiu că denigrarea elevului de clasa a 6-a s-a făcut sub ochii domniei sale, în unitatea pe care o conduce. Îi mai reamintim că el este manager la o școală publică și nu la o instituție privată sau la un penitenciar, iar paznicul nu face parte dintr-o instituție de genul Poliție care să aibă autoritatea să bruscheze alte persoane. Și îi subliniem acestui distins cadru didactic că noi am dat dovadă de respect, anunțându-ne prezența la școala dumnealui, iar până când a  venit viteazul paznic (circa 10 min) nu am făcut nici măcar o fotografie. Respectul dumnealui lasă, însă, mult de dorit, atât ca director, cadru didactic și bărbat!

 

Adauga comentariu