Aleșii locali bagă pumnul în gura cetățenilor. Dănuț Dinu a luat-o pe urma lui Apostoliceanu

După ce ieri, viceprimarul Apostoliceanu mi-a administrat un "block" pe Facebook, din cauză că am îndrăznit să critic atitudinea Primăriei Pitești față de artiștii stradali, astăzi a fost rândul altui ales al Piteștiului să procedeze la fel: ștergerea unui comentariu + block.
Domnul consilier local Dinu a întrebat pe Facebook ce e de făcut în cazul celor care dau dovadă de nesimțire și aruncă gunoaiele sau distrug bunurile aflate pe domeniul public, precizând că este invitat la o emisiune găzduită de un post TV local.

Comentariul meu a fost exact acesta: "Domnule Dinu, nu cred că se pot face prea multe la TV. În schimb, ați putea propune în Consiliul Local creșterea numărului de polițiști locali, responsabilizarea celor existenți, în sensul în care să stea mai puțin la umbră sau să păzească tomberoanele, amenzi (minimum 5000 lei) pentru cei care aruncă gunoiul, identificarea și trimiterea în judecată a celor care distrug bunurile aflate pe domeniul public, instalarea de camere de luat vederi în cât mai multe zone din oraș, campanii de informare și educație civică în școli și licee. Romanul nu respectă legea, singurele momente de luciditate fiind atunci când este ars la bani sau trimis după gratii."

Consider că este un comentariu de bun simț, și asta fără a fi subiectiv. Domnul consilier Dinu n-a fost de aceeași părere, probabil a fost surprins că un cetățean a îndrăznit să propună așa ceva. Ca atare, a decis rapid: delete + block.
Domnule consilier, în caz că nu știți, Facebook este un spațiu public, atunci când postările d-voastră sunt publice, oricine poate exprima un punct de vedere. Se numește libertate de exprimare, este un drept fundamental, prevăzut în Constituția României, Articolul 30:  "Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.". 
Ceea ce faceți d-voastră se numește cenzura, și este interzis de același articol din legea fundamentală. Ca să nu mai fac apel și la bunul simț, care se pare că vă lipsește...

Sunteți în ceață, domnule Dinu... Aprindeți proiectoarele!

Adauga comentariu