Are în subordine câți bărbați vrea, însă doar unul i-a vrăjit inima. Povestea de viață a piteștencei Oana Neacă, singura femeie ofițer de la Jandarmeria Sălaj

Oana Neacă are 29 de ani și este originară din capitala Argeșului, Pitești. Tânăra Oana a ales să îmbrace unfiroma militară și s-a mobilizat atât de mult încât a vrut să devină un model în Jandarmeria Româna. Și a reușit. Tânăra nu e doar de o frumusețe izbitoare, ci este și foarte aplecată meseriei, devotată Patriei și uniformei. O poveste descoperită de colegii noștri de la Ziarul de Sălaj.

Oana este singurul ofițer femeie al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj. Tânăra este prezentă zi de zi în stradă și se luptă cu infractorii din oraș, iar în prezent are în subordine 17 subofițeri, toți bărbați. Oana a mai fost însă șef și la Constanța, oraș pe care l-a lăsat în trecutul ei pentru a veni în Zalău. În urbea de la țărmul mării, Oana era șefă peste 34 de bărbați și spune că acolo a trăit cele mai frumoase momente ale vieții.

Viața Oanei s-a schimbat însă radical în momentul în care l-a cunoscut pe Alex, un tânăr subofițer din Zalău. Deși are în subordine câți bărbați vrea, doar tânărul zălăuan i-a cucerit inima. Și nu doar atât, Alex a fost cauza pentru care Oana a lăsat viața boemă de la malul Mării Negre și a ales să vină în Zalău, "unde sincer, nu e chiar așa plăcut ca la Constanța", după cum mărturisește tânăra. 

Povestea în haină militară a Oanei începe în 2013, când a pășit pentru ultima dată în curtea Academiei de Poliție din București. A ales atunci să meargă la Constanța, unde a ajuns comandant de pluton la Detașamentul 1 Mobil. După trei ani, în 2016, Oana s-a dus la un concurs de tragere cu armamentul din dotare la Bacău. Acolo l-a cunoscut pe Alexandru But, un zălăuan care muncea la București. Alexandru a vrăjit-o atât de bine pe Oana încât cei doi s-au înțeles să se mute în Zalău, iar în luna noiembrie a acestui an cei doi jandarmi se vor căsători. 
Oana a venit la Zalău cu o experiență bogată căpătată la Constanța și la București, unde gradul de infracțiuni cunoaște cote mult mai mari decât la poale de Meseș. Aici, Oana se luptă cu vechile moravuri și încearcă să facă lucruri cât mai bune atât pentru comunitate cât și pentru Inspectoratul de Jandarmi. Oana se zbate prin acțiunile ei, atât în cadrul Inspectoratului, cât și în oraș, să schimbe percepția zălăuanilor despre jandarmi și să aducă un plus de calitate în munca din stradă, unde subofițerii interacționează cu cetățenii. 

Oana este și pasionată de sport. Joacă minifotbal în echipa Insepctoratului Județean de Jandarmi angrenată în competiții amicale, unde este singura fată de pe teren; dar practică și tenis cu piciorul. Tânăra are și câteva idei de a organiza unele competiții sportive. 
Oana este pasionată de ceea ce face și vrea să o facă la modul cel mai profesionist. Cu toate acestea, tânăra ofițer susține că Zalăul este un oraș foarte liniștit față de Constanța, unde avea parte de misiuni dificile. 

Adauga comentariu