Argeș. Morți din cauza gripei și o palidă mobilizare, cel puțin în comparație cu jihadul dezlănțuit asupra înaripatelor, în cazul gripei aviare

Gripa de tip B a făcut deja trei victime în Argeș iar din cei 75 de  argeșeni diagnosticați cu gripă, 45 sunt contaminați cu acest virus ucigaș de tip B. Probabil se mai așteaptă  noi victime pentru ca Direcția de Sănătate Publică, ori Ministerul Sănătății să declanșeze o campanie agresivă  vizavi de acest virus care ucide. Dacă la suspiciuniile ori cazurile de gripă aviară din anii trecuți  a existat o mobilizare fără precedent, creându-se un adevarat genocid asupra găinilor, în sezonul asta dominat de gripă, s-a așternut liniștea peste autorități.

Asta ca să nu mai amintim de cazul bebelușilor morți în urma contaminării cu bacteria E-coli. Spitalele nu au instaurat nici o formă de carantină, iar cei responsabili cu sănătatea fac doar statistici.


 Cu toate acestea, directorul executiv al DSP Argeș, Sorina Honțanu ne-a declarat că s-au făcut campanii de vaccinare iar la capitolul carantină a fost așa o delimitare a accesului vizitatorilor în spitale. În rest fiecare scapă cum poate. 


Potrivit directorului adjunct al DSP Argeș, Adrian Stoica, până în prezent la nivelul județului avem trei victime ale virusului gripal de tip B :,, Până în prezent avem înregistrate 75 de cazuri de gripă, din care două treimi confirmate cu virusul de tip B. Avem trei decese generate de acest virus, două la persoane cu vârste peste 65 de ani care nu au fost vaccinate și cu alte complicații medicale și un caz la o persoană de 47 de ani fără alte boli cronice.” 
Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile până în prezent au fost înregistrate peste 140.000 de persoane cu infecții respiratorii din care 814 cazuri de gripă tip B și peste 80 de persoane decedate, la nivel național.

       

Adauga comentariu