Argeș. Nici jumătate dintre elevii înscriși la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, n-au promovat

În intervalul 20 - 31 august 2018, s-a desfășurat cea de-a doua sesiune a examnelelor de bacalaureat național. În județul Argeș, au fost înscriși un număr de 1573 de elevi, dintre care 1249 au fost prezenți în cele 5 centre de examinare organizate la nivelul județului Argeș.

Șapte dintre elevii participanți au fost eliminați pentru tenative de fraudare a examenului. Procentul de promovare - înainte de cotestații a fost unul destul de scăzut: 28,9%

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2018 se situează la 26,9%, în creștere cu 0,9% față de sesiunea de toamnă a anului trecut (26%). 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:  să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; să susţină toate probele scrise şi  să obțină (cel puțin) nota 5.00 la fiecare dintre acestea, iar media generală să fie cel puțin 6.00.

Afișarea rezultatelor finale din cadrul examenului de bacalaureat național, sesiunea august-septembrie 2018, se va face în data de 6 septembrie 2018.

 

Adauga comentariu