Argeș. O primărie a dat în patima podiștilor. Gospodării cu șase podețe la poartă

Exces de infrastructură în comuna argeșeană Valea Iașului! În timp ce alții nu asfaltează nici un kilometru de drum, primăria de aici, luată de zel, a construit chiar mai mult decât se impunea. Astfel, unele gospodării au la porți și câte șase podiști, unde localnicii se pot odihni, după muncile câmpului.

Poiana lui Iocan e nimic pe lângă locurile de întâlnire ale țăranilor din Valea Iașului. În cadrul unui proiect de asfaltare care prevedea și construirea acestor capete de pod (podiști), și care a avut o valoare de două milioane de euro, fonduri proprii, s-au amenajat și câte șase de-a lungul unui gard.


Cetățean: “Unii au câte cinci la poartă și alții una amărâtă și aia fară capete.” (Probabil era invidios pe podiștile vecinilor).


În schimb, viceprimarul și primarul explică:


Cristian Enescu, viceprimar: “Acum ne-am oprit cu podiștile și rigolele, că avem de terminat canalizarea. Oricum, proiectul este realizat în proporție de 80%. Fiecare care a avut o intrare, un teren… o intrare are o podișcă mare și una mică ca orice gospodărie, au mai avut o intrare la un grajd, la o grădină. Ce au în grădină prin șanturi betonate, mai bine am făcut o podișcă. Și dumneavoastră dacă aveați un teren în Valea Iașului, chiar dacă nu aveați nimic construit pe el, vă întrebam câte podiști vreți, unde vă duc canalizarea.”

Nicolae Barbu, primar: “Sunt accese la proprietățile cetățenilor. Observație: spre exemplu unde a fost o fântână, am făcut acces de un metru. Poate la doi metri mai încolo este intrarea principală a omului, pentru autoturisme, pentru ce mai are, am mai făcut și acolo… mai sunt intrările în poarta mică a omului, am mai făcut și acolo. Pe o porțiune de 20 de metri pot fi și patru podiști.”

Corect! Mai bine să fie, decât să se plângă omul că n-are podișcă la intrarea în fața grajdiului…

 

Adauga comentariu