Argeşeanca Mirela Sorina Popescu nu mai este dorită la conducerea Secţiei Penale a ÎCCJ. A dat sentinţe în dosarele: Bica, Becali şi Cătălin Voicu

Consiliul Superior al Magistraturii a respins candidatura judecătoarei argeşence Mirela Sorina Popescu la conducerea  Sectiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru un nou mandat de trei ani. Din cei zece membri ai secţiei pentru judecători ai CSM, doar patru au fost de acord ca magistratul să obţină un nou mandat. Judecatoarea Popescu a condus aceasta sectie în ultimii trei ani, perioadă în care aflată la conducerea Completului de cinci judecători a dat sentinţe definitive în dosare penale cu ministri şi parlamentari aflate pe rolul ÎCCJ.

Mirela Sorina Popescu este cea care a decis arestarea fostului şef al DIICOT, Alina Bica, şi a făcut parte din completul care a dat condamnări în dosarul Portbagajul, condamnându-l pe George Becali şi pe senatorul Cătălin Voicu la cinci ani de închisoare cu executare, pentru corupţie. Completul condus de magistrată judecă dosarele de corupţie ale  politicienilor. Mirela Sorina Popescu a fost numită la conducerea Secţiei Penale a ÎCCJ în ianuarie 2015. Cunoscută ca una dintre cele mai dure  şi corecte judecătoare, Mirela Popescu are peste 26 de ani în magistratură dintre care 20 la instanţele din Argeş,  trei ani aflandu-se la conducerea Curţii de Apel Piteşti.

 

Adauga comentariu