Au transformat un grajd într-un centru pentru copiii cu autism. Astăzi a fost marcată Ziua Mondiala a Constientizarii Sindromului Autist

Autismul nu doare, indiferența da”, au spus într-un singur glas zeci de părinţi ai copiilor care suferă de această tulburare. Astăzi, a fost marcată  Ziua de Conştientizare a Autismului.

În Argeș, copiii cu aceast sindrom  de la Asociația “Lasă-mă  să-ți aud glasul”  au săbătorit împreună cu prietenii  lor de la “Acces”, o fundație cre sprijnă copiii aflați în dificultate, în special financiară. 

Iuliana Iancu, președinte asociație: Astazi am purtat albastru impreuna cu beneficiarii Centrului Acces patronat de Primaria Municipiului Curtea de Arges, impreuna cu reprezentantii sai unde am marcat Ziua Mondiala a Constientizarii Sindromului Autist. Bucuria copiilor a capatat dimensiuni maxime la primirea florilor albastre, baloanelor si jucariilor.Pe aceasta cale multumim si cofetariei care ne-a oferit un minunat tort si doamnei Mariana Moise pentru implicarea directa. Cu totii sunteti speciali!

Intr-adevăr, acești oameni sunt speciali, reușind să transforme un grajd într-un centru unic pentru copiii cu autism din Argeș. Fără nici un sprijin de la Consiliul Județean Argeș care le-a refuzat rugămintea de a îi ajuta măcar cu plata salariilor. Așa că, cei care conduc asociația s-au văzut nevoiți ca fondurile primite pentru construirea unui bazin de înot să fie redirecționate către salarii, cu acceptul persoanei care oferise această sponsorizare. Însă, curând, și aceștia se vor termina. Centrul care oferă servicii de specialitate pentru copiii diagnosticați cu Autism este construit pe locul unui fost grajd, iar astăzi a ajuns casă, școală și speranță pentru zeci de părinți și copii.

Citeste si https://www.stiridearges.ro/copiii-cu-autism-se-adreseaza-autistului-suprem-consiliul-judetean-arges-degeaba

Inainte

Acum

 

Adauga comentariu