BREAKING NEWS: De ce şi-a pierdut Sinan Paşa dinţii?

Punem de-o cafea, de-un mic dejun şi, automat, dăm drumul la tembelizor să ne susure câte o apocalipsă în fundal. Aşa ne-am obişnuit.

Ne începem diminețile cu câte un viol, dacă se poate al unui minor că este mai sfâșietoare știrea, cu un accident mortal cu multă descarcerare şi sânge din belşug pe asfalt, un atac armat asupra unei săli de păcănele, cu câte o descindere a mascaților pe la diverşi confraţi de-ai lor – dar aici nu-i caz de îngrijorare, are grijă justiția să le dea drumul pe o altă ușă. Fapte, fapte şi iar fapte – diverse toate şi pline de informaţie utilă ca un prezervativ folosit.

Printre acestea, avem parte de zeci de poziţii şi luări de poziţie cu privire la tot ce mişcă în Universul cunoscut şi, mai ales, cel necunoscut. Despre tot şi toate, dar mai ales despre nimic.

Lume multă şi nervoasă care “tună”, “dă replici devastatoare”, “mătură pe jos” (pe sus, nu-i lasă gravitaţia), “profeţesc”, “iau măsuri fără precedent”, “acuză”, “reacţionează” – de ajungi să te-ntrebi dacă se transmite din Spitalul de Nebuni.

Toate acestea ţin de calitatea execrabilă nu numai a celor care înfăptuiesc faptele, cât și de lipsa de selecție și de discernământ a celor care le prezintă și le deformează în interes personal. Iar alături de politicieni, în nemernicia (nimicnicia) selecționării agendei de discuții şi priorități a cetățeanului, stau pentru a-și exprima recunoștința celor 30 de arginți primiți pentru trădarea încerederii cu care au fost investiți, și confrații jurnaliști.

De astăzi am intrat în etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19. Nu ştim cum s-a terminat prima etapă, dacă s-a terminat, câţi s-au vaccinat, câţi au refuzat, dar aflăm că azi se vaccinează, atent şi preocupat, Însuşi El, Klaus Iohannis. Iar mâine se va vaccina băiatul acela proaspăt electrocutat cu funcţia de Premier: Cîţu, parcă.

Practic, transmitem în direct de pe câmpul Bătăliei de la Călugăreni. La ora acestei transmisiuni, lucrurile par a se fi aranjat în favoarea noastră, a valahilor. Dăm legătura corespondentului nostru special de război, Cătălin Radu PROtase care din mijlocul Neajlovului are de pus o întrebare domnului Sinan Paşa, de profesie bimpaşă. Cătăline, ai legătura!

- Bună ziua, Ambresca, bună ziua stimaţi telespectatori, ne aflăm chiar în mijlocul fierbine al evenimentelor de o importanţă deosebită pentru Ţară şi stăm de vorbă cu domnul Sinana Paşa, proaspăt căzut de pe pod în râu şi care se află alături de mine.

“Domnule Sinan Paşa, v-a fost cald cu dinţii în gură?”

- Cătăline, intervine din studiou Ambresca, suntem întrebaţi de telespectatorii postului dacă Domnul Calafat nu este la faţa locului, să constate dacă războinicii au respectat condiţiile de pandemie, masca pe nas şi pe gură, distanţarea necesară pentru a nu răspândi virusul ucigaş?

- Ambrea, întrerup interviul până Domnul Sinan Paşa îşi caută cei trei dinţi în râul Neajlov, remarcând că, dacă purta masca regulamentar pe nas şi pe gură, aucum şi i-ar fi găsit mai uşor, fiind căzuţi în mască, nu în râu.

Da, un elicopter SMURD a survolat cu atenţie şi preocupare zona. Dar condiţiile meteorologice nu au fost favorabile intervenţiei pentru a atrage atenţia şi a-i amenda pe participanţii la bătălie care nu au respectat indicaţiile Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

- Cătăline, dacă ai ocazia să-i iei un punct de vedere Măriei Sale, Mihai Viteazul?

- Da, Ambrea, sunt chiar lângă Măria Sa, care a tunat şi fulgerat în direct că, citez: “Vom şterge pe jos cu ciuma otomană!” Dar să ascultăm declaraţiile în direct ale Măriei Sale.

Măria Sa: “Primesc cu recunoştinţă, încredere, emoţie, misiunea pe care astăzi mi-o daţi, pohta ce-am pohtit: Moldova, Ardealul şi Ţara Românească. Doamna Stanca, dragostea mea, este cu adevărat o minunată noapte a democraţiei. Victoria din această seară nu îi aparţine neaparat Măriei Noastre, ci mai degrabă tuturor românilor. Promit că nu vom primi în rândul Oastei Domniei Mele nici un traseist peee see, pardon, otoman! Vom tăia pensiile speciale ale răzeşilor. Vom creşte salariile zapciilor, arnăuţilor şi poteraşilor. Lapte şi miere!”

Şi, gata!

Adauga comentariu