Caz de studiat la Jurnalism - Presa argeșeană, la comanda primarului din Mioveni, linșează public un coleg de breaslă

Săptămâna aceasta www.știrideargeș.ro a prezentat o știre cu un inspector  ANAF care viziona filme porno în timp ce efectua un control la Mioveni. Deși subiectul a fost preluat de toată presa naționlă, imaginile explicite nu au atras atenția presei locale, un sigur site instituțiilestatului.ro având curajul să preia subiectul.

A doua zi însă după apariția materialului, ȘtirideArgeș.ro și implicit redactorul care a difuzat imaginile au fost supuși unui linșaj mediatic nemaintâlnit în această breaslă. Mai toate site-urile au postat comunicatul de presă trimis de la Mioveni în care redactorul respectiv a fost menționat cu nume și prenume pentru a fi supus unui linșaj profesional și personal în mediul virtual. Foarte ciudată opțiunea presei argeșene de a da drept la replică autorităților respective pe un subiect care nu le aparține și pe care nici măcar nu l-au menționat în produsele lor media. Oare de ce? Oare de ce jurnaliștii argeșeni nu au ridicat nici cea mai mică întrebare asupra subiectului filmat la Mioveni, dar au sărit în bloc când a fost vorba despre presiunea făcută de niște autorități publice asupra muncii de ziarist, dacă nu a unui coleg de-al lor?

Primarul de la Mioveni menționeză pe site-urile respective că va înainta Poliției o plângere împotriva noastră. Este o țară liberă iar domnia sa beneficiază de aceast drept. Dar dacă tot lucrează numai după litera legii, poate ar fi bine să respecte și Legea 544 privind accesul la informații de interes public. Cu mai bine de o lună în urmă, ȘtirideArgeș.ro a înaintat primăriei Mioveni o solicitare privind atribuirea contractelor de publicitate și sumele alocate în acest sens. Și iată, că cea mai “legistă” instituție publică încalcă cu nonșalanță legea (termenul de răspuns era de 30 de zile) , nedând nici doi bani pe meseria de jurnalist.

 

Adauga comentariu