Ce-i mai place Primăriei Pitești poezia! Aia bună, mâzgălită pe ziduri. După educație și cultură...

Un mesaj al suporterilor echipei FC Argeș, "ÎN PITEȘTI DOAR FC ARGEȘ!", scris pe zidurile pasajului rutier de la Podul Viilor a stârnit un val de controverse, după ce lucrătorii Administrației Domeniului Public Pitești au decis să-l șteargă. Inclusiv viceprimarul, Sorin Apostoliceanu, a intervenit în această problemă iscată din senin.

În mediul online, fanii FC Argeș au condamnat în termeni duri inițiativa angajaților ADP, fapt care a determinat intervenția vicelui de Facebook, Sorin Apostoliceanu, care văzând revolta suporterilor, și dorind să evite eventualele "felicitări",  a pus repede mâna pe telefon și l-a sunat pe directorul ADP, spunându-i să oprească ștergerea mesajului. Noroc că lucrătorii ADP n-au apucat să facă o pagubă mai mare, singura afectată fiind litera "A".

Contactat de redactorii Știri de Argeș, Mircea Braniște, directorul ADP Pitești, s-a bâlbâit, ne-a spus că, de fapt, a fost vorba doar despre un test, asigurându-ne că mesajul nu va mai fi șters.

Reporter: Am înțeles că a fost trimisă o echipă, pentru a șterge acel mesaj de la Podul Viilor?
Director ADP: Da, inițial da, ăăă... inițial... inițial am avut o tentativă și după aia nu îl mai ștergem.
Reporter: Ce v-a determinat să vă răzgândiți?
Director ADP: M-a determinat... m-a determinat. Da, deci deocamdată nu-l mai ștergem. 
Reporter: Decizia de ștergere v-a aparținut dumneavoastră, la fel ca și decizia de a nu-l mai șterge?
Director ADP: Aaaa... da... da, nu luăm decizii singuri, discutăm între noi.

Intre timp, pe același zid, stau scrise cu litere de clasa I niște mesaje de-a dreptul eminesciene: “Tu bucură-te că vezi răsăritul/Și nu mai complica tot ce e simplu.” (Semnat - Timpul). Deci, tema “timpul”, atât de dezbătută de poeți și filosofi este reluată cu succes și în graffiti alături de alte mesaje profunde: “Rap God”, “Crime”… Dar angajaților subordonați primăriei Pitești le-a plăcut asta cu timpul, poate și pentru că se cred veșnici pe funcții, și nu s-au gândit să facă și aici un test - ștergându-l.

Așadar, un întreg aparat administrativ “s-a dat” cu “guma de șters” la niște tineri care au realizat un desen 3D în care elogiau simbolul sportiv și emoțional al județului nostru făcându-se de râs ca niște veritabili funcționari de târg. Felicitări!

Întrebarea este cine va readuce mesajul la forma inițială? ADP nu dispune de specialiști calificați în acest sens, și în nici alte domenii... Una e să acoperi cu vopsea, alta e să desenezi în 3D. Una e să iubești orașul asta, alta e să-l conduci...

 

 

Adauga comentariu