Ce PEDEPSE riscă cei care fură din sistemul APĂ-CANAL. Piteștiul, în topul orașelor cu cele mai SCUMPE tarife pentru consumatori. Lista pe județe

Știri de Argeș a prezentat mai multe cazuri, în care diverși abonați au fost descoperiți că au beneficiat de servicii de apă sau canal, fără să achite contravaloarea acestora.
Ultimul caz adus în atenția opiniei publice a fost cel al restaurantului LADY MARIA, unde o echipă de control a societății furnizoare - APĂ CANAL 200 SA  (Serviciul de Control Branșamente și Racorduri) a constatat că apometrul cu sigiliul nr. 0082211 era desfăcut din mufe și plasat pe pervazul restaurantului, iar căminul în care se află respectivul apometru, nu mai există. 

Conform regulamentului societății APĂ CANAL, Articolul 240, punct 2, constituite infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 la 50.000 lei, împedicarea accesului la construcțiile, instalațiile, și echipamentele componente prin amplasarea de construcții sau prin depozitarea de obiecte și materiale pe traseul aducțiunilor, conductelor, colectoarelor, căminelor, hidranților exteriori, etc.
De asemenea, Articolul 241, punct 19, prevede o amendă contravențională de la 3000 lei la 5000 lei, pentru influențarea în orice mod a indicațiilor contorului de bransament, afectarea integrității acestuia și a sigiliului aplicat de operator.
La toate acestea se adaugă și stabilirea unui prejudiciu, suma care trebuie achitată de consumator.

Piteștiul este al doilea oraș din țară ca tarif perceput la apă și canal

Adevărul.ro a realizat un top al orașelor unde se bea cea mai scumpă apă din România. In topul clasamentului se află constănţenii (8,78 de lei pe metrul cub de apă şi metrul cub de apă ajuns în canalizare), urmaţi de locuitorii judeţelor Argeş (8,51 lei) şi, respectiv, Dâmboviţa (8,42 de lei). Media preţului pentru un metru cub de apă şi serviciile aferente de canalizare la nivel naţional este de 6,85 de lei, cu tot cu TVA. Redăm topul realizat în 2017 care cuprinde toate județele țării. Click pe fiecare foto.

 


Sursa informaţiilor: centralizare realizată de Apă Canal SA, pe baza preţurilor raportate la 1 iulie 2017.  


 

 

Adauga comentariu