Ce reguli trebuie să respecte primarii care pleacă în Singapore: să nu scuipe pe jos, să tragă apa la toaletă,să nu traverseze ilegal strada!

În materialul  https://www.stiridearges.ro/trei-crai-de-la-rasarit-spre-singapore-au-pornit-primarii-din-bascov-mosoaia-si-maracineni-excursie-de-lux-pe-bani-publici   arătam cum trei primari argeșeni vor pleca în Singapore unde vor participa la întâlnirea primarilor de comune și orașe. Este vorba despre Gheorghe Stancu (Bascov) care a plătit din bugetul local 15.780 lei pentru deplasare, de Florea Ene  din Moșoia care a onorat prezența cu 15 000 de lei, bani publici și Nicolae Dacălul din Mărăcineni. Cum ai noștri sunt obișnuiți cu alte deprinderi, pe adresa primăriilor a sosit un mail din partea Asociației Comunelor România, în care aceștia sunt rugați să se comporte civilizat și să respecte cutumele societății asiatice pe care o vor vizita. Știri de Argeș a intrat în posesia recomandărilor, pe care le vom prezenta integral.

Vă rog să fim atenți la următoarele reglementări din Rep. Singapore:

1) Sunt interzise importul și consumul gumei de mestecat (excepție fiind guma de mestecat pentru uz terapeutic, demonstrat printr-o rețetă medicală), amendă SGD 1.000, aprox. 3.000 RON.

2) Trasul apei la toaletele publice este obligatoriu (se fac controale aleatorii și se aplică amenzi în cazul nerespectării acestei reguli), amendă SGD 150, aprox. 650 RON.

3) Scuipatul în spațiile publice se pedepsește, de asemenea, cu o amendă de SGD 1.000, aprox. 3.000 RON.

4) Aruncarea gunoaielor în spațiile publice neamenajate se pedepsește, de asemenea, cu o amendă de SGD 1.000, aprox. 3.000 RON.

5) Conectarea neautorizată la o rețea WIFI nesecurizată este considerată infracțiune, este acceptată doar conectarea la rețelele WIFI securizate.

6) Este interzis consumul de alimente în mijloacele de transport public în comun, amenda este de SGD 500, aprox. 1.500 RON.

7) Fumatul în spațiile publice este acceptat doar în locurile indicate. De asemenea, în această țară este interzisă introducerea țigărilor electronice, de orice tip.

Traversarea ilegală a străzii, amendă de până la SGD 1.000, aprox. 3.000 RON.

Îmi cer scuze dacă reglementările prezentate sunt de bun simț pentru delegația noastră, dar având în vedere valorile amenzilor și modul riguros în care aceste legi sunt puse în aplicare în Rep. Singapore, am considerat că este util pentru noi să cunoaștem exact care este cadrul legal, pentru aceste tipuri de probleme.

Mulțumesc.

Cu stimă,

Cătălin-Mihai CONSTANTIN

 

Adauga comentariu