Celebrul tren Orient Express a ajuns la Cluj-Napoca – VIDEO

Luni noaptea, la ora 02.00, celebrul tren Orient Express a oprit pentru câteva minute în gara din Cluj-Napoca. Angajații gării au făcut o verificare de rutină, iar călătorii care așteptau pe peron au fost foarte curioși de inedita apariție. Au făcut fotografii, chiar au încercat un dialog cu personalul Orient Express. E drept un dialog mai…balcanic. Cu o bătaie ușoară în geam, un călător de pe peron i-a atras atenția bărbatului în uniformă din tren, care a găsit de cuviință să îi răspundă printr-un zâmbet și un salut.

Trenul a intrat în România la ora 22.30 pe la Episcopia Oradea. În România are următoarele opriri: Oradea (22.30), Cluj-Napoca (01.39), Teiuș (03.48), Sighișoara (07.11), Brașov (09.59), Predeal (10.52), Sinaia (11.15), Ploiești Vest (15.36), București Nord (16.30).

Orient Express are în prezent 34 de rute care traversează Europa. Prețurile pornesc de la 2.200 lire sterline și pot să ajungă la maxim 6000 lire sterline, în funcție de lungimea traseului. 

Prima călătorie a trenului Orient Express a avut loc în 4 octombrie 1883, Orient Express, pe ruta Paris - Istanbul. A pornit la drum cu ziariștii acelor vremuri la bord. Călătoria a durat puțin peste 80 de ore. În acea perioadă era considerat un mijloc de transport de lux și a devenit simbolul perioadei Belle Epoque. 

tren orient express cluj

În jurul numelui Orient Expres s-au țesut adevărate povești cu spioni și crime. Se spune că era mijlocul de transport preferat al spionilor, care puteau circula incognito. 

Celebra scriitoare Agatha Christie a scris romanul polițist ”Crima din Orient Express”, la 1 ianuarie 1934, care l-a facut cunoscut publicului pe detectivul Hercule Poirot. Acțiunea romanului se petrece pe ruta Simplon, Londra-Istanbul.

 

tren orient express cluj

tren orient express cluj

Adauga comentariu