COD GALBEN şi PORTOCALIU. În SUD, ger şi ninsori viscolite. Argeş - primul deces provocat de accidente rutiere

Avertizarea de cod galben de ger emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare duminică dimineaţă, şi este valabil până săptămâna viitoare urmând să se înregistreze temperaturi cu 10-15 grade mai scăzute decât ar fi normal pentru această perioadă din an. De asemenea, de luni va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de ger pentru Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, unde maximele vor fi cuprinse între -12 şi -8 grade, iar minimele vor coborî până la -22 de grade.


Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ger, valabilă de la 25 februarie, ora 03.00 până la 01 martie, ora 10.00.
Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.
Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece, anunță romaniatv.net.


Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.
În cursul zilei de duminică, 25 februarie, Administraţia Naţională de Meteorologieva emite mesaje privind evoluția și intensitatea acestor fenomene. În judeţul Argeş, reîntoarcerea iernii a făcut deja cinci victime. În această dimineaţă, în localiatatea Cotmeana un autoturism a intrat într-un tir fiind nevoie de descarcerare pentru a scoate victimele, una dintre ele decedând la puţin timp, eveniment urmat de un altul la Câmpulung, victima fiind de asemenea scoasă cu ajutorul echipajului de descarcerare. Poliţiştii vă sfătuiesc să conduceţi cu mare prudenţă, asta în cazul în care nu puteţi evita deplasările.

 

 

Adauga comentariu