Copiii de pe Mărășești, “păcăliți” de un om de afaceri. Cetățeanul de Onoare al Piteștiului, Gheorghe Badea și-a însușit o bucată din parcul lor. Documente în EXCLUSIVITATE

Copiii de pe strada Mărășești, Pitești, sunt protejați de oamenii de afaceri din oraș. Ca să nu-și mai julească genunchii la locul de joacă, unde și așa își pierd vremea inutil pe un topogan și două leagăne minuscule, afaceristul Gheorghe Badea le-a luat parcul. Generos, totuși patronul de la EKO LEASING SOLUTIONS IFN-SA le-a lăsat și lor o alee, pe care, prin bunăvoința Primăriei Pitești au fost montate două aparate destinate distracției celor mici. Badea, în schimb, le-a tras un gard de toată frumusețea, izolându-i la colțul blocului. Redacția Știri de Argeș a intrat în posesia documentelor care au ajutat la transformarea unui loc public, un parc amenajat de cetățeni în anii 1970, în domeniu privat al unor așa-ziși oameni de afaceri, care se gândesc doar la propriul interes, păgubind până și pe cei mai mici cetățeni ai orașului nostru, copiii.

Povestea începe în anul 1993, când familiile Bobocescu și Andronescu devin proprietarii unui teren cu o supfrafață de 794 metri pătrați, situat în strada Mărășești din Pitești.

În același an, cei doi proprietari îi vând lui Chiriac Marcel o suprafață de 200 metri pătrați, conform actelor, în realitate, în urma măsuratorilor cadastrale rezultând că suprafața este de 241 metri pătrați.

Restul de 594 de metri pătrați au fost folosiți de urmașii lui Andronescu și Bobocescu, pentru obținerea unui credit de la o cooperativă de credite - MKV PUBLICITATE SRL.

Cei doi proprietari nu au plătit nicio rată din acest credit (premeditat), pentru ca terenul să fie scos la licitație. În urma licitației, terenul a fost adjudecat de societatea EKO LEASING SOLUTIONS IFN-SA din Pitești, aparținând lui Gheorghe Badea.

În anul 2004, se amenajează drumul de servitute urmare a unui contract de donație nr. 1965 din 07.04.2004, cu o suprafata de 89 metri pătrați, adică Badea lasă o bucată de drum între terenul pe care se pregătea să-l ocupe prin mijloace îndoielnice și casa altui om de afaceri important, Emilian Durdui.

În anul 2009, EKO LEASING SOLUTIONS cere Primariei Pitești o autorizație de construcție împrejmuire pentru terenul situat în strada Mărășești nr. 18A (nr. 65841 din 26.11.2009)

În răspunsul Primăriei Pitești (nr. 68993 din 14.12.2009) se arată că schița de cadastru depusă de EKO LEASING SOLUTIONS ESTE ERONATA, întrucat nu au fost respectate vecinătățile și anume: pe latura de vest a proprietății cumparată prin licitație publică, vecin pe latura de est este Kirbenescu si Ureche, si nu cum reise din schiță, că se învecinează cu drumul de acces. Astfel, se arată ca prin modificarea vecinătăților, terenul s-a deplasat catre domeniul public, AFECTÂND PE LATURA DE VEST, LOCUL DE JOACA PENTRU COPII.

În data de 04.08.2009, Primăria Pitești emite un certificat de urbanism (nr. 1140) prin care se acordă dreptul de împrejmuire al terenului cu suprafața de 594  metri pătrați.

Sesizand faptul că în urma împrejmuirii suprafața parcului a fost afectată, Marcel Rădulescu, un locatar din zona a facut o sesizare catre DNA Pitești, semnalând faptul că suprafața locului de joacă a fost micșorată.

De fapt, pe terenul de joacă al copiilor urma să se construiască un bloc. Firma SC A90 SRL realizând proiectul pentru viitorul imobil (P+4 retras), proiect pe care Badea l-a vândut unui dezvoltator imobiliar. Doar că, din analizele făcute de cumpărători, s-a stabilit că pe acea bucățică de pământ nu se putea construi un astfel de bloc, Badea fiind nevoit să dea banii înapoi celui pe care intenționase să-l păcălească.

Procurorul Dumitrescu Raluca, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Pitești a emis o Ordonanţă prin care se specifică faptul că  lipsesc 200 mp din domeniul public. În Ordonanţă scrie negru pe alb că viceprimatul de la acea vreme, Cornel Ionică, a emis autorizaţia de construcţie şi prin această modalitate a fost posibilă ocuparea unei suprafeţe din terenul aferent locului de joacă din strada Mărăşeşti. Prin aceeași ordonanță, procurororul îl scoate de sub urmărirea penală pe expertul evaluator Ion Iordache.

Din sursele noastre, se pare că Gheorghe Badea are pe țeavă o nouă inginerie. Acum vrea să facă un schimb de terenuri (în sensul să ofere drumul de servitute dintre parc și casa lui Durdui,), cu un teren aflat în altă parte.

 

În concluzie, din suprafața de 794 metri patrăti puși în posesie, la stabilirea acesteia, nu s-a ținut cont de drumul de acces și nici că terenul vândut din proprietatea lui Bobocescu nu avea supfrafața de 200 metri pătrati, ci 241 metri pătrati, fapt care a determinat deplasarea cu 170 de metri pe terenul care aparține domeniului public, ciuntind din parcul copiilor care locuiesc pe Mărășești.

Gheorghe Badea are titlul de cetățean de onoare al Piteștiului, deși calitatea sa onorofică stă serios sub semnul întrebării. In urma datelor și documentelor prezentate de Știri de Argeș, așteptăm ca autoritățile abilitate să ofere un punct de vedere avizat.

Până una alta, copiii de pe Mărășești îi mulțumesc lui Gheorghe Badea pentru contribuția adusă la copilăria lor și îi înțeleg frustrarea hapsână de a avea el toate „jucăriile”... chiar și pe aia de tinichea numită “Cetățean de onoare al Piteștiului”. Mai mult, părinții nu-și mai sperie copiii cu Bau-Baul, ci cu: “Dacă faci prostii, vine nenea Gigi și-ți ia parcul!”

În adresa pe care UATM Pitești a trimis-o către Curtea de Conturi Pitești, aceasta afirmă că deține în regim de drept public terenurile situate în vecinătatea suprafeței de 594 metri pătrați, indicând vecinii din vest, est și sud, dar omite să precizeze care este suprafață deținută și care este vecinul din partea de nord.

 

 

Adauga comentariu