Croitorii argeșeni de la Francesca și Confarg lucrează aproape pe nimic pentru branduri de top internaționale

În Argeș afacerile de tip Lhon sunt o nișă mai puțin accesibilă pentru inteprinzători. Cu toate aceste la nivelul județului, avem câteva firme care au reușit în acest domeniu și folosesc din plin mâna de lucru ieftină,cum ar fi Marcop, Francesca,Transpacom, Confarg, Errea ori Alfacon. Cele mai cunoscute societăți comerciale din județ care lucrează în sistem Lhon sunt Francesca Industries, și Confarg SA. Ambele societăți au ca profil de activitate confecțiile care ajung în marile magazine de top din Europa. 
Cerutti, Zara, H&M, Massimo Dutti, Bershka sau Armani sunt doar câteva dintre brandurile internaționale pentru care trudesc angajații argeșeni. Cu toate acestea calitatea și profesionalismul croitorilor, dar și numele societăților care produc pentru marile firme rămân în anonimat. Prin aceast sistem Lhon, intreprinzătorul autohton nu face decât să-și sporească câștigurile în urma contractelor cu marile firme, folosind măna de lucru ieftină și să ofere locuri de muncă pentru localnici. Afacerile în regim Lhon sunt prin definiție axate pe mână de lucru ieftină, calificată sau nu, pentru prelucrarea unor produse realizate cu materiale importate care după prelucrare ajung înapoi la export, la firma de prestigiu care este parte în contract. Avantajele în acest tip de afacere este în mare parte doar pentru firmele străine care încheie acest tip de contracte cu afaceriștii autohtoni.
 Marile firme de top nu sunt nevoite să investească nici un leu în baza materială, iar cel care execută lucrările are un profit considerabil și constant, asigurând permanent locuri de muncă pentru cei din localitate, locuri de muncă care uneori sunt destul de precare. Firma locală chiar dacă este cunoscută în județ sau în țară va rămâne în anonimat la nivel internațional, mulțumindu-se doar cu un anumit profit și asigurarea unor locuri de muncă : ,, Avem foarte puține firme în județ care au rezistat și încă mai lucrează în acest sistem Lhon, cum ar fi Francesca ori Confarg. Nu am auzit ca noi firme să intre pe aceast segment de piață.,, a declarat pentru ,,Știri de Argeș” George Caval președintele Camerei de Comerț și Industrie Argeș. 

Comentarii

Simona

13.03.2018 21:55

Corect este Lohn,nu Lhon,dar asace cand scrii in necunostinta de cauza...

Simona

13.03.2018 21:56

Corect este Lohn,nu Lhon,dar asace cand scrii in necunostinta de cauza...

Adauga comentariu