Cum a rezolvat Ploieștiul problema CREȘELOR. Pentru Pitești, prea greu, prea ca la noi. ÎNGRIJITOARELE umilite de sistem și autorități

S-a tot bătut monedă pe Regionalizare marea problemă a noastră fiind desemnarea  “capitalei” de zonă, Pitești sau Ploiești. Insuși președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, afirma că EL va fi președinte de regiune. Vise! Piteștiul nu e în stare să rezolve o problemă care ține de CREȘE, problemă pe care Ploieștiul a soluționat-o rapid dovedind capacitate de acțiune în folosul comunității.

Pe scurt, conform noii Legi a Creșelor, funcția de infirmier a dispărut, persoanele care se ocupă de copii devenind îngrijitoare. Ce înseamnă acest lucru, înseamnă mai puțini bani la aceleași atribuții. Una dintre îngrijitoare a povestit pentru Știri de Argeș: 
“Trebuie să ne audă și pe noi cineva, practic noi nu existăm. Noi nu suntem îngrijitoare, noi suntem infirmiere. De la 6 dimineața până seara îngrijim copii mici, unii abia au un an. Avem grupe și de peste 20 de copii. De la a mânca, până la nevoile fiziologice, ei depind de noi. Dacă noi nu le dăm apă, ei ar suferi de sete, pentru că nu știu să ceară. La prima oră a dimineții există o singură colegă pe grupă. Am fost la Primăria Pitești, am făcut solicitări către ministere, nimic. De ce nu ne-a făcut și nouă o reconversie așa cum a făcut Ploieștiul? ”

La Ploiești autoritățile au găsit o modalitate prin care infirmierele și-au completat studiile devenind astfel educator puericultor, așa cum solicită legea. Pentru că aceste “îngrijitoare” așa cum sunt denumite în continuare la Pitești fac și educație cu cei mici pe care îi învață de la cântecele simple la numărătore sau recunoașterea culorilor. În urmă cu ceva timp, viceprimarul Laurențiu Zidaru ne declara că vor fi scoase la concurs posturi pentru educatori puericultori, numai că le scoate degeaba, în Argeș nu are nimeni studii în acest domeniu, pentru că la Pitești nu s-au putut organiza, așa cum s-a petrecut la Ploiești. Îngrijitoarele ar fi fost cele care prin reconversie ar fi devenit educatori puericultori, dar la noi nu se poate….

Doina Fănică, lider Sanitas: “Nu au de unde să găsească pentru că la noi nu s-au făcut module pentru așa ceva. Personalul din creșe are dreptate să fie supărat, el neintrând la măririle salariale alături de medicii și asistenții din creșe. Doamnele au duble atribuții și de infirmier și de îngrijitor.”
Ingrijitoarele din creșe aparțin de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Pitești și au un salariu de 1 200 de lei. Ingrijitoarea din cadrul Primăriei Pitești primește un salariu de 2 900 de lei. Felicitări Ploiești! Pe noi când ne preiei?

 

Adauga comentariu