Din nou Emanuel Ungureanu se grăbește să anunțe agenda grupării Barna contra lui Cioloș: ”Cătălin Drulă ar putea fi, în 2024, propunerea la prezidențiale”

E clară ”amiciția” dintre barniști și cioloșiști în ”cel mai civilizat partid din Români” și cât de tare îl doare pe Barna că a pierdut președinția USR PLUS.

Deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, afirmă că fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, care a primit cele mai multe voturi pentru a deveni vicepreşedinte al USR PLUS, ar putea fi candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 2024.

”Cătălin Drulă ar putea fi în 2024 propunerea USR PLUS pentru candidatura la preşedinţia României! De urmărit ascensiunea acestui om hotărât şi competent”, a scris, duminică pe Facebook, deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

Acesta a mai punctat şi că echipa lui Dan Barna ”va avea votul decisiv în Biroul Naţional pentru marile decizii pe care le va lua USR PLUS următorii ani”.

Cum va conviețui Cioloş cu majoritatea pro-Barna din conducerea USR?

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că deşi echipa pe care a reprezentat-o nu deţine majoritatea în noul Birou Naţional al partidului, îşi doreşte ca deciziile să fie adoptate în baza obiectivelor comune, nu a apartenenţei la o echipă sau alta.

"Da, echipa pe care eu am reprezentat-o nu are o majoritate, dar majorităţile se pot construi. Aşa se construiesc ele şi în Parlament. Oriunde există mai multe echipe, majorităţile se construiesc în jurul unor obiective. Eu îmi doresc să luăm decizii pe baza unor obiective pe care le asumăm ca partid, nu doar pe baza apartenenţei la o echipă sau alta. Pentru că dacă vom merge doar pe un vot sistematic, aliniat doar pe criteriul de echipă - asta înseamnă că funcţionăm ca şi mai multe partide într-un singur partid. Şi nu acesta este scopul ", a arătat Cioloş duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

Cioloş a menţionat că în USR PLUS nu va fi "un singur om cel care va da tonul" şi direcţia partidului.

"Nu va fi în USR PLUS un singur om, fie el preşedinte - sau cum o să îi spunem, vicepreşedinte sau prim-vicepreşedinte. Nu va fi un singur om cel care va da tonul şi direcţia partidului. Provocarea pentru mine, ca preşedinte, este să putem lucra în echipă să creştem cât mai mulţi lideri, în care oamenii să aibă încredere în următorii ani", a precizat liderul USR PLUS.

Pe de altă parte, a admis că realizarea unui partid unit şi consolidarea acestuia reprezintă "o provocare importantă".

"Eu nu lucrez cu un partid separat. Eu nu am un partid, altul decât USR PLUS. Noi suntem un partid, aici sunt într-adevăr echipe diferite. Am spus încă din campania pentru alegerea preşedintelui că intenţia mea este să fiu preşedintele USR PLUS, nu al unei tabere, şi să lucrez împreună cu toţi. Eu nu am nicio miză pentru o tabără specifică împotriva celeilalte tabere. Interesul meu, ca preşedinte al partidului, este să întărim partidul, să avem un partid reprezentantiv în care oamenii să aibă încredere. Ca oamenii să aibă încredere, va fi important ca noi să fim uniţi. Îmi dau seama că e o provocare importantă asta şi că e şi un mod de lucru pe care va trebui să îl punem în practică, dar acesta e obiectivul meu", a spus Cioloş.

Adauga comentariu