Director de liceu din Piteşti: „Jurnaliştii scriu aberaţii, pleonasme, îi preocupă că au scăzut vremurile...!”

Ieri, în materialul: „La liceul Sanitar Ion Cantacuzino din Piteşti s-au făcut plăţi ca la piaţă” a fost prezentat un raport al Curţii de Conturi. După apariţia subiectului, directorul instituţiei, Dumitru Ana, ne-a căutat pentru a infirma cele scrise în raport, şi mai mult pentru a ne jigni pe noi şi toată tagma jurnalistică pe care o consideră agramată şi preocupată de creşterea preţurilor şi „scăderea vremurilor.”

Dumitru Ana, director liceul Ion Cantacuzino: Să se ducă la Curte să întrebe despre ce este vorba, că dacă nu ştie, să stea în banca lui (n.r - autorul materialului). Am avut o lucrare de reabilitare termică, aprobată de primărie, că aşa trebuia să scrieţi, de 4 miliarde de lei şi am cheltuit numai trei şi un miliard l-am dat înapoi şi ne felicită domnul primar în toate şedinţele, dar dumneavoastră nu vedeţi asta, nu aveţi cum... iar pentru lucrarea aceasta există un diriginte de şantier, un specialist, suma asta provine de la o diferenţă de organizare de şantier. Eu nu ştiu cum e cu organizarea de şantier, eu sunt profesor de matematică, dirigintele ştie. S-a constat că s-a dat prea mult şi banii au fost recuperaţi... vedeţi dumneavoastră unii se pricep la toate, colegii dumneavoastră se pricep la toate.”


Reporter: „Am raportul Curţii de Conturi în faţă şi vă citesc din el: <<Auditorii au depistat suma de 7. 442, plătită necuvenit. Cum se traduce cuvântul necuvenit?”


Director: „Nu ştiu... întrebaţi-i!”(n.r – Curtea de Conturi). Nu mă interesează de alţii, mă interesează de liceul meu, de ziariştii care spun că s-au scumpit preţurile, au scăzut vremurile, aberaţii din astea, pleonasme... văd că acum vă pricepeţi şi la economie. Eu am luat legătura cu un avocat şi voi face toate demersurile. Că văd că vă piţiţi acolo în spatele unui calculator....”


Menţionăm că domnul director ne-a sunat pe telefonul mobil, după discuţia avută, am verificat încă o dată datele Curţii de Conturi şi l-am sunat înapoi pentru o discuţie profesională, animaţi sincer de dorinţa de a remedia o eventuală greşeală. Reverificând raportul dat publicităţii de această instituţie asupra căreia nu au existat niciodată suspiciuni, am constat că tot ce s-a scris în materialul precedent, apare şi în raport. Şi într-adevăr, asemeni şi dumnealui, nici noi nu suntem experţi ai Curţii de Conturi că să-i traducem datele tehnice, însă în calitate de director al instituţiei presupunem că ştie ce a conţinut verificarea. Dar, ca să-l liniştim şi pe domnul director, specificăm concluzia experţilor: ABATERILE CONSTATE AU FOST REMEDIATE, lucru de care nici nu a fost vreodată învinuit că nu s-a întâmplat.
Dumitru Ana este acelaşi cadru didactic care în 2016, la concursul pentru directorii din învăţământ, nu a reuşit să susţină proba scrisă, făcându-i- se rău la vederea subiectelor. Ana a participat la cea de-a doua sesiune a examenului pe care l-a şi promovat.

Extrase din Raportul Curţii de Conturi pe 2016, publicat pe site ul instituţiei.

 

 

Adauga comentariu