Directorul Oracle România, Sorin Mîndruțescu, plasat sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 euro. El spune că este o "regretabilă neînțelegere"

UPDATE: Relații Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au efectuat, pe parcursul zilei de 7 august 2019, o serie de percheziții în cadrul unui dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Ulterior, în urma audierii în același dosar penal, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul MÎNDRUȚESCU SORIN MIHAI, director general al filialei din Romania a unei companii multinaționale din domeniul IT, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale).

De asemenea, a fost fixată o cauțiune în valoare de 500.000 euro (echivalent în lei) care va fi depusă la o unitate bancară și consemnată pe numele său la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective.

Termenul de depunere a cauțiunii a fost fixat pentru data de 9 august 2019.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitatea menționată anterior, inculpatul Mîndruțescu Sorin Mihai a pretins și ulterior a primit suma totală de 869.413 euro, cu titlu de mită, de la reprezentanții unor firme din domeniul IT (parteneri acreditați ai companiei multinaționale), pentru ca, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să pună la dispoziția acestora oferte de preț avantajoase privind produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaționale, astfel ca respectivele societăți să poată să se înscrie și să participe la anumite licitații publice organizate de diverse instituții de stat sau cu capital de stat  - Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Administrația Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruțescu, a fost plasat de procurorii DNA sub control judiciar pe cauțiune în valoare de 500.000 de euro, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. 

În urma perchezițiilor făcute miercuri la sediul din Pipera al Oracle România, directorul general Sorin Mîndruțescu a fost plasat sub control judiciar, pe o cauțiune stabilită la 500.000 de euro. El este suspectat că ar fi primit mită de la mai multe societăți pentru acordarea unor contracte cu Oracle. 

Directorul general Oracle România, Sorin Mîndruțescu, a fost audiat la DNA miercuri seară, după ce procurorii DNA au făcut percheziții la sediul companiei. El le-a spus jurnaliștilor, la finalul audierilor, că este vorba despre o neînțelegere și că împotriva Oracle nu a fost formulată nicio acuzație. 

"Compania Oracle nu este parte din acest dosar. Noi considerăm că este vorba - din datele care au fost puse la dispoziție - de o regretabilă neînțelegere și împreună cu avocații vom încerca să aducem în zilele următoare probele necesare pentru a încerca să rezolvăm aceast regretabilă neînțelegere”, a declarat Mîndruțescu, la ieșirea din sediul DNA. 

Întrebat despre acuzațiile procurorilor la adresa sa, directorul Oracle a spus că nu vrea să comenteze.

Sorin Mîndruțescu a transmis anterior, prin intermediul avocaților, că a răspuns tuturor solicitărilor procurorilor. 

Sorin Mindrutescu ocupă funcţia de Director General Oracle România din februarie 2008, dar lucrează în companie încă din 2001. Înainte de a lucra pentru Oracle el a ocupat poziţii de conducere în cadrul unor bănci din România. În ultimii ani el a avut funcţiile de Preşedinte al Consiliului Director al Camerei Americane de Comert în România, Preşedinte al Consiliului de Administratie a CFR, iar în prezent el mai ocupă funcţia de Preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor Fondului Proprietatea. În 2011, mass media i-a vehiculat numele ca viitor premier în locul lui Emil Boc.

PS: Ziar de Cluj a publicat anul trecut un amplu material despre cum multinaţionalelee îşi fac de cap în România. Unităţile Militare Mass Media (mai ales cea a Borcanului de la Newsweek România) au sărit la comanda Ordinului de Zi pe Unitate să ne mânjească publicaţia cu "dovezi" zdrobitoare despre banii primiţi de la PSD. Asta deşi, demonstrat, PSD o ia în freză egal ca şi celelalte partide când o ia pe arătură. N-am văzut, în schimb, mai ales în fiţuica Borcanului, vreun scâncet despre banii primiţi de el de la Patriciu, Pandele, Firea, Adameşteeanu. În contul boschetarului de presă banii murdari nu put! Ei, după această acţiune a celor mai viteji şi bravi dintre procurori, cei de la DNA, asupra unei multinaţionale, abia aşteptăm să citim ce vor scânci Unităţile Militare Massa Media din Capitală.

Adauga comentariu