DOC, adică Dobitoci de Origine Controlată. E plin Şparlamentul României şi Guvernarea de ei

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, cu 247 de voturi "pentru" și 21 de abțineri, proiectul de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari. O "realizare" asumată rapid de PSD, PNL şi USR.

Au eliminat pensiile speciale marţi? Aş, au făcut spectacol şi circ ieftin. Câte pensii s-au tăiat, de fapt? Niciuna. Legea se aplică pentru viitor şi, cel puţin deocamdată, nu afectează pensiile aflate în plată. Asta ar fi o problemă.

Cum vă spuneam, Uniunea Social Liberală trăieşte, încă mai fură de la noi.

Din start trebuie să punem lucrurile la punct cu privire la această mascaradă a “eliminării” pensiilor speciale: prin votul de ieri, se desființează doar 4% din pensiile speciale, 96% rămân în vigoare. Pensiile speciale totalizeaza 8,72 miliarde de lei. Din acești bani, la  diplomaţi merg 0,06%, la parlamentari - 0,04%, la magistrati - 0,85%. De restul de banilor, adică 8,3712 miliarde de lei beneficiază cei din sistemul de aparare şi siguranţă naţională: miliţienii, securiştii şi apeviştii, adică pulanul, ochiul şi timpanul şi mândra armată naţională care de două ori (într-o sută de ani) a reuşit performanţa să-şi împuşte propriul popor (la 1907 şi la 1989 – ca să nu existe discuţii). Plus că militarii nu contribuie la fondul de pensie și nu au contribuit niciodată.

Praf în ochii fraierilor.

Apoi, nimeni dintre cei care s-au dat în spectacol marţi, în Şparlamentul României, nu a zis că e neconstituțional să elimini pensiile speciale ale magistraților. O zic deciziile Curţii Constituţionale ale Românbiei, o zice Comisia de la Veneţia – sau astea sunt bune numai în contextul în care pot tefeliştii să dea plăcuţe suedeze Partidului Social Democrat? Toţi “oamenii noi din politică” de la USR-PLUS şi PNL au rulat marţi comunicate și cartoane bombastice (gen Prim Plagiatorul Mitoman, Ponta): “Ne ţinem de cuvânt, am eliminat pensiile speciale”.

Ce “cuvânt” este acesta? “Cuvânt” de şuţi din piaţa de vechituri. Sper să li se întoarcă în faţă minciunile, să înveţe să nu mai confunde politica cu piarismul.

Dar sunt slabe speranţe ca “votacii” lor să le dea una peste şoriciul gros: nivelul de înţelegere al maselor lor de “asistaţi” mintal este la fel de “dezvoltat” ca cel al “asistaţilor” social. Analfabeţii lor politici au fix acest nivel de “înţelegere” al realităţii pe care care îl vizează genul acesta de slogane false.

Restul e demagogie. Vreau să văd şi eu cum vor gestiona PNL şi PSD minciuna cu: “Noi am vrut, n-a vrut CCR!”...

Că, este clar, Legea va pica sigur la CCR – au decis deja că nu este constituţională prevederea privitoare la magistrați (Decizia nr. 20/2000 referitoare la sesizarea de neconstituționalitate a art. 41 alin. (2) din Legea privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale și a dispozițiilor art. 198 din aceeași lege prin care a fost abrogat art. 103 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecătorească, republicată).

 

Dar asta nu înseamnă că parlamentarii nu pot elimina pensiile speciale ale demnitarilor şi nu pot reintroduce în noua formă a legii eliminarea pensiilor speciale ale miliţienilor şi ale securiştilor. După ce legea (sau ce o fi aceasta) se întoarce de la CCR, parlamentarii elimină prevederile neconstituționale din ea, adoptă o formă curată a legii, Prim Vacanţierul Ţării, Klaus Iohannis îşi face timp şi o promulgă și, gata – arătăm lumii că nu a fost vorba despre o şmechereală de “alba-neagra” cu Legea.

Apoi, în timp ce sinistrul liberal de Finanţe, Cîțu, se plânge că nu are bani pentru copii (de exemplu) şi zice că e în căutare de soluții pentru a colecta mai mulți bani la buget, sinistrul liberal al Apărării, Ciucă, s-a dus în Portugalia de unde ne achiziționează nişte avioane de luptă.

În România, la fiecare început de an, ne loveşte virusul FISCAL care atacă grav la portofel și se transmite agresiv către orice sursă de venit (mai nou și de non-venit) și nici o organizație mondială nu se sesizează. Şi, deși există vaccin și, practic, majoritatea victimelor (poporul fiscalizabil şi votant) au fost vaccinate în ultimii 30 de ani, acestea nu răspund la tratament și nu acționează asupra vectorilor de propagare a flagelului FISCAL - adică politicienii, pe care să-i stârpească prin vot.

Cîţu ne îngroapă în datorii pe 30 de ani, Ciucă achiziţionează. Achiziţionează protectorat, avioanele sunt doar un pretext.

Şi, gata!

Adauga comentariu