Dragnea joaca sah politic cu Radu Moldovan, asa cum numai israelienii stiu: fara reguli si fara scheme clasice. Ce inseamna nominalizarea lui Dani Suciu ca ministru, chiar si daca nu va ajunge unul

Nu cred ca a existat in istoria PSD vreun presedinte mai dispus la compromis ca Liviu Dragnea. A facut si compromisuri bune si rele la viata lui politica, dar mai mereu bune sau, cum sa zic, mereu in folosul oamenilor din partid atunci cand a fost cazul.

Din punctul meu de vedere, Dragnea a exagerat mereu cu generozitatea, cu atitudinea sa impaciuitorista. Fiindca pesedistii nu stiu decat de laptopuri in cap. Un lider care le da mai tot ceea ce cer li se pare un lider de la care mai pot cere inca ceva in plus. Ori nu poti mereu ca presedinte sa dai totul si inca o caciula de beneficii peste.

Dragnea a adaugat in CV-ul unor anonimi precum Tudose sau Grindeanu, importanta functie de "premier". Si a gresit. I-a dat taranusului de Marian Neacsu incredere totala sa faca treaba in PSD, astazi Neacsu il scuipa pe unde poate.

Dragnea i-a dat lui Ucu Rus mai tot ce a dorit. Insa lui Rus pusul unui ministru sau punerea sa ca ministru nu mai era de ajuns. Voia sa se cace in capul lui Dragnea, compromis pe care nici macar mustaciosul nu e dispus sa il accepte.

Pentru ca Radu Moldovan, seful PSD Bistrita-Nasaud si presedintele Consiliului Judetean BN, a avut realmente o tona de realizari, atat politice, cat si administrative, Dragnea i-a dat cam tot ce a cerut: a avut ministru in orice guvern din ultimii 6 ani. Insa lui Moldovan nu i-a fost destul. E de notorietate ca Moldovan a fost unul dintre cei mai apropiati oameni ai lui Victor Ponta, care l-a pus in 2010 PURTATOR DE CUVANT, manca-ti-as, al partidului, desi Radu Moldovan nu avea nici educatia necesara pentru asemenea functie, nici skill-uri. Avea 42 de ani atunci radu Moldovan.

Repet, Moldovan e cu adevarat un pesedist eficient. A facut minuni pentru PSD, doborand intr-un oras ce era considerat fief al PD, prin Nelu Oltean, tot ce insemna portocaliu si transforman BN intr-un fief al PSD. A facut minuni ca presedinte al Consiliului Judetean - realizari pe care nici Clujul nu le are. Dar, cu timpul, s-a baronizat psihologic. Iar Dragnea a simtit asta. El stie cel mai bine cum e sa fii Dumnezeu peste un judet, de vreme ce a fost unul la Teleorman. Poate ca ar fi fost de inteles in alte conditii, nu insa si acum cand, ca presedinte PSD, are pe cap o Romanie, 23 de razboaie deschise si propriul sau destin de desavarsit.

Asa ca i-a dat o lectie de sah politic lui Moldovan, nominalizandu-l astazi pe Daniel Suciu, pupilul (parasit) politic al lui Moldovan, in posibila functie de Ministru al Dezvoltarii, portofoliu smecher de tot, la care a ravnit si Olguta Vasilescu. E o promovare nucleara a tanarului Daniel Suciu. Chiar daca nu va ajunge ministru niciodata, chiar daca Iohannis nu ii semneaza nominalizarea, cota lui Suciu a crescut simtitor in interiorul partidului, in fata opiniei publice. 

Este cu atat mai important gestul lui Dragnea cu cat Radu Moldovan este in relatii tot mai reci cu pupilul sau politic Daniel Suciu, despre care vorbeste tot felul prin judet, reprosandu-i ca nu il mai asculta, ca cere functii de capul sau pe la Bucuresti fara sa il consulte. Moldovan uita ca in PSD a avut partea sa de promovare pe functii. Uita ca l-a pus pe Suciu sa se duca intr-o bataie politica stupida la Sangeorz-Bai pentru o primarie de cacat si ca Suciu s-a dus fara sa cracneasca. Uita ca Suciu nu mai e plodul de acum 8 ani si ca, stand in Bucuresti, si-a facut si el relatii sau s-a facut util. Ce ar fi vrut Moldovan sa faca Daniel Suciu? Sa stea si sa priveasca cum Moldovan ii saboteaza cariera? Haha, ce naivitate!

Ei bine, Suciu joaca tare, Dragnea joaca si mai tare, Radu Moldovan va trebui sa faca si el un compromis: sa accepte. Daca vrea sa aiba usa deschisa la viitorul ministru. Sau, daca proiectul nu reuseste, la viitorul primar al Bistritei.

E bun Dragnea, joaca sah dupa metoda evreiasca. Fara reguli si scheme clasice. 

PS: Sunt un maestru al amintirilor. I-am colat lui Radu o ilustrata, sa si-o puna pe birou.

 

Adauga comentariu