E distracție, ce mișto! Argeșul, looser din nou

La prima oră a dimineții, primarii PSD se distrau, la birou, pe Facebook. Râdeau copios în spatele laptopului și își mușcau degețele ca să nu adauge comentarii la postarea celebrului deputat argeșean, Cătălin Rădulescu. “Ce bine dispus sunteți, dom’ primar! Sărbătoriți succesul de la Congresul PSD, de sâmbătă?”. “Daa, dom’șoară… mă distreză nebunu’ asta de Rădulescu! S-a apucat să scrie pe Facebook că el i-a făcut-o lui Valeca (n.r - Șerban Valeca, președinte PSD Argeș). Și a intrat Ducele (n.r – Ion Dumitru, primar Albota). Acu’ se ceartă pe greșeli de gramatică, cică a scris Ducele fără doi de ii la un cuvânt”, și se lasă cu toată greutatea sa de primar pe spate, în scaun, cutremurându-se de râs. Râdem și noi. Ne-am obișnuit cu râsul de la Argeș.

Revenind la subiectul batjocorei naționale pentru PSD Argeș, la Congresul Extraordinar al PSD,  senatorul Şerban Valeca a pierdut funcţia de vicepreşedinte. Social democrații din toată ţara şi-au ales preşedintele executiv, secretarul general şi 16 vicepreşedinţi, câte doi pe regiune, femeie şi bărbat. Singura regiune unde a existat o competiţie a fost Regiunea Sud-Muntenia, unde au candidat senatorul Şerban Valeca, liderul PSD Argeş, Adrian Ţuţuianu de la Dâmboviţa şi deputatul de Argeş, Cătălin Rădulescu. Deputatul Rădulescu nu a avut susţinerea organizaţiei judeţene dar  cu toate acestea a mers la alegeri din poziția de challenger. Adrian Ţuțuianu a câştigat cu 417 voturi în timp ce Valeca a obţinut doar 285 de voturi şi Rădulescu 51 de voturi. 


După acest succes, deputatul cu AKM, Cătălin Rădulescu a postat pe Facebook faptul că Șerban Valeca a pierdut pentru că el l-a “lucrat”, din ambiție că CEx Argeș nu l-a susținut în candidatură. Așa că, spune Rădulescu:  “La o cafea cu Nicu Bănicioiu, l-am convins pe Adi Țuțuianu să candideze. Dacă colegii mei mă susțineau, Adi Țuțuianu nu mai candida.”  Adi, da? Știți că el are mulți prieteni la București, pe Liviu, pe Adrian, pe Victor…vorbește el cu ei și îi rezolvă și pe primari. Ba i-a plimbat și pe la București să vadă și “țăranii” cum e la Bucale. I-a plimbat și atât. Pe “Ducele”, primarul de la Albota, cu care se ceartă acum de mama focului, îl căuta în genunchi să-l ajute să-i faciliteze o întâlnire la un birt din localitate, când voia Liviu (n.r – Liviu Dragnea) să-l dea afară din partid, după scandalul cu AKM-ul, atunci când a declarat că poate ieși oricând în stradă cu pușca, dacă i-o cere conștiința.  


Dar Cătălin Rădulescu este doar un membru al PSD Argeș, și nu i se pot imputa toate eșecurile clasei politice argeșene. Are chiar și o calitate, se ceartă cu ăia pe la București, strigă, roagă, amenință, dar încearcă în limita capacității sale politice să atragă atenția asupra Argeșului. Ceea ce nu se poate spune despre stolul de somnoroase păsărele care nici ciripitul nu li se aude în Parlament. Șerban Valeca, după ce a câștigat la mustață alegerile pentru peședinția PSD Argeș, s-a așezat confortabil în seiza și și-a numărat danii politici. Cam puțini… Dar ce contează când marele maestru al Dojo-ului Psd-ist, Ion Georgescu, veghează de la Mioveni să fie armonie și pace, prin tehnici păstrate din strămoșeasca filosofie comunistă. În rest, azi, a fost antren și bunăvoie, atât în primăriile PSD-iste cât și pe Facebook. Hai că suntem haioși, dați-ne naibii!

 

Adauga comentariu