"Eugen Teodorovici ESTE presedintele de jure al PSD" - mesaj-soc al lui Liviu Alexa. Ce mesaj transmite acesta fostilor colegi din CExN

Demis abuziv si ilegal de la conducerea filialei clujene a PSD, Liviu Alexa posteaza azi pe pagina sa de Facebook un mesaj foarte interesant in care il someaza pe Eugen Teodorovici, fost ministru al Finantelor, sa isi indeplineasca prerogativele de presedinte al PSD, aducand argumente care atesta faptul ca numirea lui Marcel Ciolacu si a lui Paul Stanescu in functiile de presedinte interimar si secretar general interimar sunt nule si nestatutare, ba chiar ilegale, aducand prejudicii de imagine partidului. Mesajul lui Alexa vine cu doar o zi inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD, unde se anunta dezbateri furtunoase.

 

"Domnule Teodorovici, 

Va adresez PUBLIC o intrebare grea: de ce va ignorati prerogativele si responsabilitatile de PRESEDINTE REAL al PSD? De ce nu interveniti si nu dispuneti prin declaratii publice si actiuni juridice respectarea Statutului, care este Biblia PSD? 

Sunt un simplu membru acum, chiar daca demis ilegal si abuziv, dar tot am caderea sa va SOMEZ sa preluati de indata conducerea PSD, fiindca sunteti legitim 100 la suta sa procedati astfel.

In 26 noiembrie 2019, in calitatea mea de presedinte al PSD Cluj, am participat la sedinta Comitetului Executiv National, unde am asistat la urmatoarele evenimente, putand sa depun oricand marturie in acest sens la orice instanta:

- am asistat la demisia tuturor membrilor Biroului Permanent National 
- am asistat la demisia doamnei Viorica Dancila, din functia de presedinte al PSD
- NU am asistat la demisia lui Eugen Orlando Teodorovici din functia de presedinte executiv al PSD

 

- in cazul demisiei presedintelui PSD, presedintele executiv preia in integralitatea lor atributiile presedintelui PLIN al PSD, da, fiind singurul abilitat sa semneze mai apoi documente in numele PSD si sa organizeze Congresul


- pe cale de consecinta, potrivit STATUTULUI, Eugen Orlando Teodorovici putea sa dispara din functia de presedinte executiv pe doua cai: prin demisie, ceea ce nu s-a intamplat, sau prin votul Congresului, care nu a avut loc. ATENTIE! Insist! Doar un Congres il poate demite pe Teodorovici statutar.


- reamintesc celor interesati de respectarea Statutului ca atributiile Comitetului executiv national acopera completarea Biroului Permanent National, in caz de vacantare a functiilor, dar este o completare a componentei INTERIMARE a BPN. Atributiile CExN insa nu prevad abilitatea acestui for de a numi un presedinte interimar al PSD.

Potrivit Statutului, presedintele PSD este ALES sau revocat de catre "toti membrii de partid", si spun asta ca un al doilea argument, in sustinerea tezei mele. Inca ceva extrem de IMPORTANT: presedintele PSD este si presedintele BPN si presedintele CexN. Asta inseamna ca, PANA LA organizarea Congresului, Eugen Orlando Teodorovici ESTE si presedintele PSD, si presedintele CExN, si presedintele BPN.

Ce se intampla acum in PSD acopera total sintagma "incalcarea Legii": in ce baza legala niste colegi semneaza documente oficiale ale unui partid politic, inclusiv documente de decontare a subventiilor publice la AEP? 

De ce Statutul PSD este ignorat?

Am suspiciuni rezonabile care ma fac sa cred ca Congresul National va fi fraudat.

Stimati colegi membri ai CExN ce va reuniti in 31 ianuarie,

Nu mai legitimati prin prezenta sau vot o conducere nestatutara, nu acesta este semnalul public de innoire si respect pentru Legi pe care vrem sa il dam ca partid. 

Ciolacu si Stanescu vorbeau recent de Dragnea si Dancila ca ar fi folosit in interes personal CExN. Cata ipocrizie! Pai, exact asta fac dumnealor acum! 

Va reamintesc, stimati colegi, ca nu sunteti sclavi, ci personalitati aparte, sunteti presedinti de organizatii sau lideri nationali, nu oi intr-o turma. Actionati ca atare, stiti in adancul inimilor ca am dreptate: PSD este partidul NOSTRU, nu al CUIVA anume.

Liviu Alexa

PSD Cluj

#All_In

Adauga comentariu