Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană le-a pregătit românilor 1 milion de locuri de muncă. INS o contrazice: sunt doar 58400

Europarlamentarul PSD Argeș, Maria Gabriela Zoană, cea care i-a luat locul Vioricăi Dancilă în Parlamentul European, a vorbit miercuri seara, la Digi 24, despre marele miting al diasporei, anunțat pentru data de 10 august 2018.

„Sunt bine-veniţi şi bine-primiţi, este minunat că ajung un milion de români în ţară şi îmi doresc să rămână în ţară pentru că România are un milion de locuri de muncă neocupate, pentru că nu are cine să le ocupe",

a declarat Gabriela Zoană, referindu-se la românii din afara granițelor.

Conform Institutului Național de Statistică, numărul locurilor de muncă vacante din România in 2018 (trimestrul 1) a fost de 58.400.

Piteșteanca Gabriela Zoană a ajuns să ocupe fotoliul de europarlamentar după ce Viorica Dancilă a fost investită ca premier al României. Postul de reprezentat al României la Bruxelles este unul bine plătit, salariul net fiind de aproximativ 6200 euro. La acesta se adauga alte indemnizatii, precum și circa 20.000 de euro pentru angajarea asistentilor și pentru cabinet.

În aceste condiții, nu este de mirare că reprezentanta PSD vorbește cu atâta nonșalanță despre 1 milion de locuri de muncă vacante - probabil că este un simplu extras din programul de guvernare cu care PSD a câștigat detașat alegerile din 2016. 

Realitatea este însă cu totul alta... din cauza modului dezastruos în care PSD a guvernat România, milioane de români au fost nevoiți să părăsească țara, alegând să lucreze și să trăiască în țări care le oferă șansa unui trai decent. Acești români nu s-ar întoarce niciodată în țară, să lucreze pentru un salariu de 300 de euro. 

Adauga comentariu