Evenimentul Zilei titreaza despre NTT Data si Daniel Metz: "EVREU UMILIT în România. Instanța a CONDAMNAT o firmă celebră pentru DISCRIMINARE". Doamna judecator Mos Anamaria, si pe EVZ ii puneti sa stearga articolul?

Tupeul corporatiilor din Romania prinde ecou si in presa nationala. Astazi, ziarul Evenimentul Zilei, prin semnatura cunoscutului jurnalist de investigatii Petrisor Cana, relateaza la randul sau aspecte din SENTINTA pe care nu Pazvanta Chiorul, ci chiar judecatorii ieseni au dat-o nu demult, prin care NTT Data, gigantul IT din Cluj condus de CEO-ul Daniel Metz, a fost condamnat pentru discriminare pentru ca a batjocorit un angajat pentru simpla "vina" de a fi evreu.

Interesant este ca despre acest proces a relatat prima oara publicatia Clujust.ro, dar Daniel Metz, afaceristul care conduce NTT Data, a ales, cu dusmanie, sa dea in judecata doar Ziar de Cluj, printr-o procedura speciala, facand o cerere de ordonanta presedintiala prin care a solicitat stergerea articolului nostru. 

Culmea, incalcand orice principiu de libertate de exprimare, ca sa nu mai discutam de libertatea presei, judecatoarea Mos Anamaria de la Judecatoria Cluj-Napoca a dispus stergerea temporara a articolului, ca si cum nu am fi avut o baza factuala pentru asta, desi, in NESIMTIREA ei de judecatoare oparita, Mos Anamaria s-a facut ca nu observa faptul ca Ziar de Cluj A CITAT dintr-o sentinta JUDECATOREASCA, lucru care ii va aduce si doamnei Mos o reclamatie mica la Inspectia Judiciara.

Probabil ca la Turda, orasul de bastina al judecatoarei, nu s-a auzit de Constitutie. Nu-i nimic, avand in vedere micul curent declansat de unele judecatoare oparite din Palatul de Justitie care vor sa puna botnita presei (Ghisoiu si altele), noi, cei de la Ziar de Cluj, ne vom asigura ca vor intelege pe deplin responsabilitatea emiterii unei sentinte de acum inainte, facand sesizari si obligandu-le sa dea explicatii la Inspectia Judiciara. Sa dispui stergerea unui articol care CITA dintr-o sentinta inseamna sa fii cel putin un judecator nesimtit... Ca la Ghisoaica, cu tatic profesor la FSEGA, facultate sponsorizata de Metz; ca si magistratul Simona Mihai, sora bambalaului Alin Iuga, purtator de cuvant la Consiliul Judeteam, un coleg de muncă de-al Laurei Pop Chiorean, reclamanta careia Simona Mihai i-a dat castig de cauza in procesul cu Razvan Robu de la Gazeta de Cluj, punand ziaristii sa plateasca 10 000 de euro daune pentru un articol in care TOATE cerintele de deontologie profesionala fusesera respectate.

Sa vedem acuma, doamna judecator Mos Anamaria, o sa inchideti si gura Evenimentului Zilei?

Ia sa mai citim noi inca o data articolul de azi din EVZ, sa vedem cam cat de naspa l-au discriminat NTT Data si Metz pe angajatul Bernard Ciurariu care a fost sancționat pentru ca nu a mers la serviciu în timpul Paștelui evreiesc, deşi legea îi permitea să fie liber atunci.

PS: In ordinareala lui morala, Metz a declarat pentru EVZ ca Ciurariu ar fi fost influențat de avocați pentru a-i cere daune morale. Ba, cat de taran poti sa fii la suflet sa zici asa ceva, in loc sa iti ceri dracului scuze?

PS2: Tanti Mos Anamaria, mai citeste, draga, inca o data:

Prin hotărârea 1136/2018 din 04.07.2018, Tribunalul Iași a decis să oblige NTT Data România la plata a 5000 de euro către Bernard Ciurariu. Judecătorii au respins, însă, cererea acestuia de a oblige firma la încetarea acțiunilor de hărțuire morală și a refuzat să îi acorde despăgubiri material de 70.000 de euro și plata drepturilor băneşti - 1728,25 euro şi 15 tichete de masă - solicitate pentru 120 de ore suplimentare.
Curtea de Apel Iași a menținut sentința, cu precizarea: „Ia act de renunţarea apelantului contestator Ciurariu Bernard la judecata cererii privind plata cheltuielilor de judecată în apel. Obligă apelantul contestator Ciurariu Bernard să plătească apelantei intimate S.C. NTT DATA ROMANIA S.A. suma de 3500 lei, cheltuieli de judecată în apel. Definitivă
.

PS3: Ziar de Cluj a facut apel la sentinta grosolana a lui Mos.

 

Un evreu din România a câștigat proces de discriminare cu NTT Data, o firmă celebră de IT, condusă de Daniel Metz, fost ofițer român care și-a schimbat numele și a devenit cetățean german. Practic, așa cum arată judecătorii, Bernard Ciurariu a fost sancționat pentru ca nu a mers la serviciu în timpul Paștelui evreiesc, deşi legea îi permitea să fie liber atunci. Metz a declarat, însă, că Ciurariu ar fi fost influențat de avocați pentru a-i cere daune morale.

Un evreu din România a dovedit, printr-o sentință definitivă, data, pe 19 decembrie, de Curtea de Apel Iași, că a fost discriminat, la 73 de ani după încheierea Holocaustului din cel de Al Doilea Război Mondial. Bernard Ciurariu fost manager de proiect în cadrul NTT Data România, sediul din Iași, a lucrat la un proiect important al firmei pentru compania britanică Virgin Media.

Așa cum reiese din documentele depuse la dosar în timpul procesului, el ar fi fost sancționat pe motiv că a lipsit de la lucru în cele două zile de Pesah - Paștele evreilor, ocazie cu care l-a comemorat și pe tatăl său, decedat în luna ianuarie 2017. Deși a înștiințat firma, prin HR Manager Iași și a urmat toate procedurile puse la dispoziție de sistem, Bernard Ciurariu a fost sancționat cu avertisment, așa cum a scris, despre acest caz, Ziar de Cluj. În documnte se mai arată că soluția alternativă a companiei a fost de a înregistra lipsa de la serviciu la rubrica concedii de odihnă, lucru ce nu era corect, pentru că nu este vorba de un concediu de odihnă, ci o sărbătoare legală precum Crăciunul sau Paștele ortodox, motiv pentru care nu este nevoie de cerere, ci doar de o adeverință. Drept urmare, în sentința Tribunalului Iași, data pe 4 iulie 2018 și menținută, aproape în totalitate, de Curtea de Apel, pe 19 decembrie 2018, se arată că, în cazul sărbătorilor legale, angajații sunt liberi de drept.

Sentința a fost comunicată și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. În documente se arată că, în data de 12 ianuarie 2017, tatăl lui Bernard Ciurariu a decedat și, la insistențele colegei sale G.A., care a dorit să aducă un omagiu din partea firmei, a trebuit să declare că este de religie evreiască, lucru neștiut de firmă, oficial, până la acel moment. Colega a trimis un e-mail către colegi întrebându-i dacă doresc să participe la înmormântare și a adăugat detalii despre faptul că va fi o procesiune religioasă evreiască. Din momentul acela, nu a mai fost luat în seamă deloc pentru impunerea pe un proiect, iar promisiunile unuia sau altuia înainte de această dată, nu au mai fost amintite. Deși a făcut referire la anumite aspecte anormale la locul de muncă, ce vizează hărțuirea și discriminarea, aspect transmis și către CEO-ul companiei, Daniel Metz, Bernard Ciurariu nu a primit niciun răspuns, ba mai mult, i s-a interzis să mai comunice cu clientul, deși acesta avea nevoie de anumite lămuriri și dorea acest lucru.

Bernard Ciurariu susține că decizia de sancționare a fost comunicată și citită în mod public, în fața altor colegi, într-o sesiune pe aplicația Skype for business. De asemenea, el s-a plâns că a fost supus fenomenului de mobbing, mai exact că a fost hărțuit constant și șicanat de mai mulți colegi și că nu ar fi fost lăsat de conducere să avanseze pe o poziție de management în cadrul companiei. Într-un final, Bernard ar fi fost silit să intre în concediu pentru creșterea copilului, deși el nu intenționa asta.

Prin hotărârea 1136/2018 din 04.07.2018, Tribunalul Iași a decis să oblige NTT Data România la plata a 5000 de euro către Bernard Ciurariu. Judecătorii au respins, însă, cererea acestuia de a oblige firma la încetarea acțiunilor de hărțuire morală și a refuzat să îi acorde despăgubiri material de 70.000 de euro și plata drepturilor băneşti - 1728,25 euro şi 15 tichete de masă - solicitate pentru 120 de ore suplimentare.
Curtea de Apel Iași a menținut sentința, cu precizarea: „Ia act de renunţarea apelantului contestator Ciurariu Bernard la judecata cererii privind plata cheltuielilor de judecată în apel. Obligă apelantul contestator Ciurariu Bernard să plătească apelantei intimate S.C. NTT DATA ROMANIA S.A. suma de 3500 lei, cheltuieli de judecată în apel. Definitivă”.


Legat de acest caz, contactat de EVZ, Daniel Metz a declarat că nu a știut că Bernard Ciurariu este evreu și că în spatele lui ar fi actiuni puse la cale de alte persoane. „Din păcate, cred că avocații l-au îndemnat la o asemenea acțiune pentru a-mi cere o sumă mare de bani, pe motiv de discriminare. Pe de altă parte, observ și o campanie dusă împotriva mea”, a precizat CEO NTT Data Romania SA. Pentru lămurirea acestor aspecte, i-am transmis și o solicitare scrisă, pe o adresă de e-mail indicată de el la care nu a răspuns, până în prezent.

 

 

Ofițerul Mețcanciuc, alias afaceristul Metz

 

 

Daniel Metz, CEO NTT Data România cu sediul în Cluj- Napoca a fost ofițer al Armatei României. L-am întrebat și a recunoscut acest aspect. Spune că a plecat din țară după 1989, în Germania, unde, la sfârşitul anilor 90, a ajuns manager într-o firmă de IT, care şi-a deschis sucursală şi în România. Clujust.ro a aflat că Metz și-a schimbat numele românesc și prenumele în Germania. Înainte îl chema Dan Mețcaniuc. Așa cum demonstrează actele de la Serviciul de evidența populației din Satu Mare, el și-a schimbat numele de familie în Metz și prenumele în Daniel, conform actului străin eliberat de Primăria Ulm – Germania si a aprobării Ministerului Afacerilor Interne.

 

Trei neveste și o soacră, angajate la firmă

 

Într-un reportaj difuzat de ProTV, el povestea că, în 2000, a preluat acţiunile din România şi s-a pus pe treabă la Cluj cu societatea EBS Software Romania SRL. În 2013, EBS avea deja 600 de angajaţi, iar Metz a vândut firma companiei NTT din Japonia, una dintre cele mai puternice din domeniul telecomunicaţiilor. Dacă în anul 2000, firma avea 10 angajaţi, acum NTT Data România (fosta EBS) are peste 1.500 de IT-ști, clienţi din întreaga lume şi o cifră de afaceri care sare de 60 de milioane de euro în acest an. Acesta a vorbit și despre viața personală. Are trei copii și se întâlneşte cu ei la spaţiul de joacă din firmă. „Cei 3 copii provin din relaţii diferite. Şi eu mă străduiesc să îi ţin tot timpul împreună. Şi eu sunt căsătorit cu a 4-a. Și îi ţin pentru mamele lor, sunt aici în firmă şi îi ţin pe toţi la un loc.”, a spus Metz. Două foste soții şi actuala, plus o soacră lucrează în firma pe care o conduce.

Adauga comentariu