Exclusiv: “Dăm foc la cartier!” 150 de piteșteni care au dat avans la apartamentele construite de Nicola Inquieto au ajuns la limită. Luni se întâlnesc cu reprezentanții societății și cu cei ai lichidatorului

In primăvară, omul de afaceri italian, Nicola Inquieto a fost arestat la Pitești. Afaceristul care a construit în orașul nostru sute de apartamente, este bănuit că a spălat bani pentru mafia italiană, mai exact pentru clanul Dei Casalesi condus de Michele Zagaria. In acest moment, Inquieto se află în custodia autorităților italiene, iar la Pitești 150 de oameni au ajuns în pragul disperării, după ce au rămas cu ochii în soare, și cu banii dați ca avans la apartamente, și cu rate de sute de euro pe lună, și mai ales în imposibilitatea de a li se termina apartamentele pentru care au semnat. “ Mâine dăm foc la cartier!”

150 de piteșteni care au semnat contracte cu dezvoltatorul imobiliar Daniela Construcții SRL, firmă deținută de Inquieto Petrescu Ioana Andreea, soția italianului se pregătesc mâine de o ședință care se anunță cu scântei.

Săptămâna aceasta, “păgubiții” au primit din partea lichidatorului de la Satu Mare – INSOLVENȚA SM SPRL – o hârtie prin care li se propunea să fie trecuți în Cartea Funciară, și astfel să fie creată posibilitatea continuării construcțiilor, aspect acceptat și de firma italianului. Asta până vineri, când oamenii au primit din partea Daniela Construcții SRL o altă hârtie prin care li se solicită oamenilor să NU fie de acord cu propunerile de bun simț ale lichidatorului. Acest moment a întins la maxim nervii celor care de luni de zile trăiesc un calvar, dar care își plătesc lunar ratele, în speranța că nu vor pierde tot.

Știri de Argeș a vorbit cu câțiva dintre proprietari.

Mădălina: “Eu am dat 20 000 de euro avans și plătesc o rată de 500 de euro pe lună. Tot am sperat, plus că dacă nu plătim, ei bagă firma în faliment, exact ce își doresc, și pierdem tot. Eu sunt, ca să zic așa, un caz fericit, pentru că am totuși o casă, dar sunt oameni care și-au vândut casa, sunt femei gravide, familii cu copii mici care acum stau pe la rude. Este o crimă ce vor să ne facă, oamenii au ajuns la capătul puterii și amenință că or să vină cu benzină să dea foc la cartierul unde se construiește dacă nu se continuă lucrările, mai ales că noi toți care avem rate plătim în continuare. Mâine va fi măcel!”

Alexandu:”Eu mi-am vândut garsoniera și am dat, chiar cu o zi înainte de a-l aresta, 30 000 de euro. Bunica mea are 70 de ani și lucrează în Italia ca să plătim ratele, mama s-a îmbolnăvit de nervi, eu sunt sportiv, am slabit 12 kg, suntem disperați. Mâine după ședință am vrea să mergem la primărie, că domnul Ionică tăia panglica cu Inquieto, iar vicele Apostoliceanu stă pe Facebook și se ceartă cu lumea prin grupuri. Mâine o să iasă rău!”

Mai mult, și dacă nu ar fi fost arestat italianul, oamenii tot nu puteau să devină proprietari, pentru că ei au girat cu apartamentele lor la IMOCREDIT IFN SA, susțin cei care ne-au dat declarații astăzi. Cumpărătorii s-au înscris la masa credală, și, tupeu aici s-a înscris și Nicola Inquieto cu 1 000 000 lei dar și soția lui, cu peste un milliard. De asemenea și RCS-RDS a depus solicitare în acest sens. Am încercat să luăm legătura și cu lichidatorul INSOLVENȚA SM SPRL, fără succes până acum. 

Pe de altă parte, statul Italian este de acord să ridice sechestrul pus pe apartamentele din Pitești, pentru că oamenii continuă să plătească, problema este tot la partea română.

Vom reveni.

Foto - Primarul Cornel Ionică și Nicola Inquieto, la tăiere de panglica la centrul spa deținut de italian în Pitesti

Adauga comentariu