Facebook își recunoaște greșeala și spune că este de vină în scandalul cu profilurile celor care au comentat pe pagina Poliției: "Profilurile au fost suspendate din greșeală de sistemele noastre automate"

Facebook Europe a precizat pentru la HotNews.ro că nu Poliția Română a blocat conturile utilizatorilor care au dat recenzii negative paginii oficiale a instituției.

Zeci de români s-au plâns în ultimele zile că au avut probleme cu contul de Facebook, după ce au dat calificativ minim de o stea Poliției Române. Facebook Europe a spus, într-un răspuns pentru HotNews.ro, că își asumă vina și că totul s-a întâmplat dintr-o eroare a sistemelor automate de depistare a spam-ului.

Reamintim că peste 50.000 de români au acordat o stea din cinci Poliției Române pentru ”bâlbele” din scandalul cu numărul de mașină M... PSD. Joi Poliția a închis secțiunea de comentarii.

Zeci de români au povestit că le-au fost suspendate temporar conturile de Facebook după ce au au dat review pe pagina Poliției. Suspendările nu au durat mult, dar au fost neplăcute, oamenii fiind nevoiți să completeze diverse câmpuri și să-și schimbe parola pentru a-și reactiva conturile.

HotNews.ro a transmis Facebook întrebări legate de scandalul cu profilurile suspendate, iar compania, după ce a investigat situația, a venit cu un răspuns.

”Ne pare foarte rău de greșeală. Profilurile au fost suspendate din greșeală de sistemele noastre automate și au fost restabilite cât de repede posibil după ce am putut investiga situația. Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate. Confirmăm că, în urma investigației, am descoperit că blocările au fost rezultatul unei erori la sistemele noastre automate anti-spam”.

Iată și răspunsul în engleză.

“We're very sorry about this mistake. The profiles were removed in error by our automated systems and were restored as soon as we were able to investigate. We are sorry for any inconvenience caused.  (...) I confirm that what we have investigated and discovered is the fact that the blocking was a result of an error in anti-spam automated systems.”

Pagina de Facebook a Poliției Române, care a fost în centrul scandalului, a renunțat joi la secțiunea de review-uri după ce ratingul se prăbușise din cauza zecilor de mii de utilizatori care dădeau note de o stea după scandalul șoferului care s-a ales cu dosar penal din cauza mesajului anti-PSD de pe plăcuțele de înmatriculare.

Înainte de izbucnirea scandalului, Poliția Română avea nota 3,2 din 5.000 de review-uri, iar miercuri se ajunsese la 1,1 din peste 50.000 de review-uri”, scriu jurnaliștii de la HotNews.ro

Adauga comentariu