Fanii lui FC Argeș și cei ai Petrolului Ploiești boicotează derbiul ligii secunde

Nemulțumiți de ziua și ora (joi, 4 octombrie 2018, ora 17.00) la care este programată  partida dintre FC Argeș și Petrolul Ploiești, contând pentru etapa a 10-a a ligii secunde, suporterii celor două echipe au decis de comun acord să nu fie prezenți în tribunele arenei din Trivale.

Fanii vor ca prin acest boicot să tragă un semnal de alarmă asupra situației în care se află fotbalul românesc, lipsit de prezența spectatorilor în tribune, din cauza programărilor neinspirate decise de televiziunile care transmit partidelele din Liga 2 Casa Pariurilor.

"NU VĂ MAI BATEȚI JOC DE SPECTACOLUL FOTBALISTIC PRIN PROGRAMAREA MECIURILOR DOAR PENTRU A VĂ UMPLE GRILELE CANALELOR!


Peluza Nord Pitești nu se va prezenta la Derby-ul de joi!
Cine a urmărit din fața televizorului cel puțin o dată un meci din primele două ligi naționale a observat, cu siguranță, remarcile comentatorilor despre stadioanele de fotbal din Romania care mai mereu sunt goale. 
Aceiași comentatori sunt angajați la televiziuni precum Digi Sport sau Telekom Sport, considerate de noi, suporterii care încă mai merg pe stadion, principalele vinovate pentru programarea meciurilor la ore și în zile care fac imposibilă participarea pentru suporteri. 
Unul dintre cele mai frumoase meciuri din Liga 2 din sezonul 2018-2019, FC Argeș - FC Petrolul Ploiesti, este programat joi, pe 04.10.2018, la ora 17:00. Ora 17:00!!! Oră la care mulți nici măcar nu ies de la serviciu, de ajuns pe stadion la timp nemaipunându-se problema. Programarea complet nepotrivită, în această zi și la această oră, vine ca urmare a faptului că Digi Sport trebuie să transmită întreaga etapă a Europa League al cărei prim meci începe la 19:55. Dacă ne întrebați pe noi, preferăm să mergem pe stadion, fie pe frig, fie pe ploaie, să ne susținem echipele așa cum se cuvine, decât să stăm în casă și să ne uităm la niște meciuri total neintersante într-o competiție în care oricum nu va mai ajunge vreo echipă din România prea curând, din cauza, în primul rând, A LIPSEI ACUTE DE SUSȚINERE A ECHIPELOR DIRECT DE PE STADION!
Din sezonul acesta s-a decis că echipele ce contestă programarea meciurilor riscă să fie depunctate și amendate. Digi Sport și Telekom Sport ar trebui să susțină atragerea suporterilor la stadion prin stabilirea unor intervale orare rezonabile de disputare a jocurilor, fără sa își urmărească propriile interese lipsite de principii în programarea acestora.
Numai în felul acesta spectacolul fotbalistic va fi unul complet!
Din punctul nostru de vedere, meciul ar trebui încadrat în grila din weekend, grilă din care probabil mai face parte și meciul Voluntariului sau al Chiajnei, fără a jigni aceste echipe, cele două sunt totuși lipsite de orice fel de tradiție și nu se pot compara cu FC Argeș sau Petrolul Ploiești.
Este inadmisibil să fim tratați în acest mod! Cum putem noi să fim acei nebuni ai peluzelor, când meciurile sunt programate doar ca televiziunile să fie în câștig? Cum putem noi să salvam fotbalul românesc, dacă ni se pun bețe în roate?
Credem că toata lumea știe, fie copil, mămică, tătic, pensionar, că fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic! Trebuie să tragem un semnal de alarma!
Astfel, noi, Peluza Nord Pitești, cât și Peluza I "Ilie Oana", am decis de comun acord să nu ne prezentăm la meciul pe care îl așteptam cu atât drag, pentru o cauză mult mai importantă și anume ca fotbalul românesc să renască, cu ajutorul nostru, bineînțeles!
Nu vă mai bateți joc de fotbalul din România care și asa este la pământ!",

se arată în comunicatul comun al celor două grupări ale suporterilor.

Adauga comentariu