Fată dragă nu fi tristă, jurnalismul se ridică! Primarul Piteștiului umilește o tânără ziaristă din Republica Moldova. Și la noi, tot ca la voi. Video

In 2001, împreună cu încă două fete câștigam concursul pentru redactor la TerraSat Pitești. Dintre, nu exagerez, cred că 100 de candidați. Imi amintesc ca de la parterul Institutului de Proiectări Argeș și până la etajul 4 unde se afla sediul televiziunii, era plin de candidați. Ce vreau să spun este că după o selecție riguroasă a început o viață dureroasă condusă de o mână mică, dar fermă – Felicia Șercău. O minionă frumoasă, care ne-a terorizat dar căreia eu îi port respect și sentimente bune.
De ce spun asta? Pentru că la ultimul Consiliu Local Pitești m-am întors, oarecum, în timp. Intr-un timp pe care l-am crezut mort odată cu Adrian Năstase și alții...Și cenzură bădărană.

Iritat pentru că site-ul ePitești scrie ce vrea el, pe banii lui, și nu ai primăriei (se obișnuiește să se facă ceva contracte în presă), primarul umilește o tânără în ședință publică. Elegant, cum îl știm, o ceartă:”Asta e muncă ce o faci tu? Să vii la mine la muncă! Mai ai ceva de zis?”
Tânăra răspunde timid: “Imi fac doar meseria!” O parte dintre consilieri și presă râde buimacă…grotesc!

Și acum să vă spunem noi ceva despre fata frumoasă cu ochi de căprioară pe care ați încercat să o umiliți, domnule primar. Are 21 de ani și a plecat din Republica Moldova în România, unde studiază și lucrează. A plecat dintr-un regim restrictiv într-o țară europeană unde a crezut că va găsi o viață mai corectă. A plecat de lângă ruși și a venit mai aproape de Uniunea Europeană, în speranța că va fi liberă, în țara soră. A învățat  de la dumneavoastră ce înseamnă umilința, obediența, cenzura…Dumneavostră, domnule primar ați scrântit-o de 3 ori (cum s-ar zice de 3 ori bărbat): o dată ca primar, a doua oară ca bărbat, și a treia oară ca părinte. Ați umilit copilul cuiva, un copil care nu are relații în Pitești...Iar dumneavoastră ați scos-o la careu în Consiliul Local! Asta ca celebrare de CENTENAR! Să facem România Mare!

Filmare Știri de Argeș, montaj video ePitesti

Adauga comentariu