FC Argeș - când va putea fi valorificat brandul, și explicațiile conducerii

Situația în care se află clubul fanion al Piteștiului, imposibilitatea de a promova în eșalonul superior a născut numeroase reacții în rândul iubitorilor de fotbal argeșeni. Pentru a lămuri aceste aspecte, am stat de vorbă cu directorul executiv al clubului FC Argeș, Dragoș Șerban și cu consilierul juridic, Ciprian Pupăză Roșu. 

În privința posibilității de a promova lucrurile sunt pe cât de simple, pe atât de complicate. Regulamentul actual al Federației Române de Fotbal nu permite unui club de drept public să evolueze în prima ligă. 

Soluția pentru rezolvarea acestei probleme o reprezintă constituirea unei entități juridice de drept privat, care să preia și să continue activitatea sportivă actuală.  

Ciprian Pupăză Roșu, consilier juridic FC Argeș:

"În tot acest timp, imediat după promovarea în Liga 2, am luat legătura cu Federația Română de Fotbal, am depus un memoriu prin care solicităm schimbarea regulamentului, iar în același timp, pe plan local, s-au făcut demersuri pentru găsirea unui investitor.  Am trimis și o adresă către Primăria Pitești, în care am indicat măsurile care trebuie luate. Ce a depins de noi, am făcut. 
Chiar dacă găseam un investitor în această vară, și noi schimbam forma juridică, tot nu puteam să promovăm din cauza regulamentului. Atât timp cât în regulament nu este stipulat că poți să faci cesiunea din public în privat, nu ai ce să faci. Federația a luat în discuție schimbarea regulamentului în mai multe rânduri, dar de fiecare dată s-a amânat." 

Dragoș Șerban, director FC Argeș:

"Au existat mai multe întâlniri și negocieri cu persoane interesate de preluarea clubului. Până în acest moment nu s-au concretizat. Nu pot să vă dau nume. Sunt persoane din lumea fotbalului"  

Un alt subiect pe marginea căruia s-a discutat intens este faptul că până în acest moment clubul nu are posibilitatea de a vinde materiale promoționale. Aici lucrurile s-au clarificat, OSIM soluționând în favoarea Primăriei Pitești contestația asupra preluării mărcii FC ARGEȘ. Se așteaptă eliberarea contractului de licență și de prelungire a duratei de utilizare a mărcii. 

Din păcate, din cauza birocrației, lucrurile merg extrem de greu, lucru constatat și de redactorii Știri de Argeș, în urma discuțiilor cu reprezentanții OSIM. Se speră ca aceste documente să fie finalizate în curând, ultimul termen avansat de reprezentantul OSIM fiind luna septembrie 2018.

 

Adauga comentariu