FC Argeș, incompetență și bătaie de joc pe banii piteștenilor

A trecut mai bine de un an, de când Primăria Pitești a achiziționat brandul FC Argeș, plătind suma de 660.000 lei către lichidatorul judiciar, Nicolae Enoiu. Încă din momentul renașterii FC Argeș - prin cedarea brandului către SCM Pitești, administratorii FC Argeș au declarat că următorul pas este înscrierea în cursa pentru promovarea în elita fotbalului românesc. 

Ce a urmat, știm cu toții. Echipa a avut o evoluție modestă, reușind o clasare pe locul patru, într-un campionat în care echipele clasate pe primele două locuri au promovat direct, iar cea de-a treia a jucat un meci de baraj pentru accederea în prima ligă.
Clasarea pe locul patru a fost cauzată de mai mulți factori, de natură sportivă sau de natură juridică. Din păcate, problemele de natură juridică au fost cele care au împiedicat echipa piteșteana să se claseze pe o poziție care să îi permită accestul în Liga 1. 

În ce constau aceste probleme juridice? Legea Sportului nu permite echipelor de drept public să evolueze în prima ligă, condiția pentru a evolua pe prima scenă fiind ca forma de organizare a clubului să fie de drept privat. Despre aceste probleme s-a știut încă de acum un an, din iunie 2017 (din momentul preluării brandului). 
Ce s-a făcut între timp? NIMIC! Primăria Pitești n-a fost în stare să schimbe situația juridică a clubului, astfel că și în sezonul următor, echipa fanion a Piteștiului nu va putea promova. Poate va fi posibil în anul 20-20.

Primăria Pitești a făcut însă ceva. A mărit (începând cu 1 iulie 2018) cu până la 25% salariile angajațiilor FC Argeș. 
Domnului Pupăză Roșu Iulian Ciprian, consilier juridic gradul II, i-a fost majorat salariul cu 25%. Vi se pare cunoscut numele d-lui Pupăză? Nu, nu e nicio coincidență, e o rudă a celebrului primar de la Stolnici, Pupăză Roșu Sebastian (PSD). De fapt, majoritatea angajaților de la FC Argeș vin pe aceeași filieră PSD, în frunte cu președintele clubului, Dragoș Serban. 

Probabil că majorările de salariu vin să recompenseze și disponibilitățile pentru deplasări ale angajaților FC Argeș (la mitingurile organizate de PSD), domnul Iliescu Ioan Doru, inspector specialitate gradul II, fiind un alt beneficiar al majorării cu 25% a salariului.

Să nu omitem nici faptul că deși nu există posibilitatea ca echipa să evolueze intr-un eșalon superior, prețurile biletelor si abonamentelor au fost majorate, în sezonul 2018-2019 costul unui bilet fiind de 5 lei, în timp ce un abonament va costa 80 de lei. 

Concluzie: recompensăm incompetența. Și o facem din banii piteștenilor, iubitori de fotbal sau nu. Investim într-o echipă de fotbal care nu are posibilitatea de a performa, și plătim salarii majorate celor care contribuie la această incapacitate. 

 

Adauga comentariu