FC Argeș, o nouă sancțiune din partea FRF. Clubul a fost sancționat din cauza mesajelor suporterilor

In urmă cu câteva zile, Știri de Argeș anunța că FRF se pregătește să amendeze Clubul FC Argeș din cauza scandarilor suporterilor împotriva Federeției - https://www.stiridearges.ro/frf-se-razbuna-pe-galeria-fc-arges-pentru-scandarile-de-la-meciul-cu-balotesti-clubul-pasibil-de-sanctiuni. Iată ce acest lucru s-a adeverit...

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a sancționat clubul FC Argeș cu o penalitate sportivă în suma de 2000 de lei, ca urmare a bannerelor afișate de fani și a scandărilor împotriva forului care guvernează activitatea forbalistică din România, la partida dintre FC Argeș și Metaloglobus București.

Conform articolului 54, alineatele 2 și 4 din respectivul regulament, sancțiunile se aplică gradual, și pot consta în interzicerea organizării de partide pe teren propriu, pierderea jocului prin forfait, scăderea a 2-6 puncte sau chiar excluderea din competiție.

Articol 54, alineat 2: 

"Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/ xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei."

Articol 54, alineat 4: 

"În funcție de circumstanțe, organul disciplinar poate aplica și alte sancțiuni clubului responsabil, cum ar fi: interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion de la 2 la 10 jocuri, pierderea jocului prin forfait, scăderea a 2-6 puncte sau excluderea din competiție"

Pe lângă sancțiunile aplicate clubului, orice spectator care se face vinovat de abateri de acest gen, poate fi sancționat cu interzicerea accesului în stadion pentru cel puţin doi ani.

, se arata pe pagina de Facebook a clubului.

Adauga comentariu