Felicitări pentru lucrarea UNICĂ de pe Calea Craiovei! Pietonii, “prinși” pe o bandă minusculă între mașini și bicicliști

După o întârziere de câteva zile, cauzată de incompetența edililor locali, nu de căldură - așa cum afirma viceprimarul Sorin Apostoliceanu, Calea Craiovei a fost parțial deschisă circulației. Parțial, pentru că breteaua de legătură spre dreapta, care intersectează bulevardul Frații Golești, rămâne în continuare închisă.

Piteștenii se pot bucura de infrastructura "modernă", tuturor participanților la trafic fiindu-le create condiții "optime". Cei mai bucuroși sunt bicicliștii, care au o bandă dedicată pe sensul de coborâre, unică în România, cu lățime variabilă (1.30 - 2.65 metri). Lățimea nu este singurul element de unicitate, un altul, este reprezentat de faptul că aceasta este plasată după zona pietonală, ordinea fiind: carosabil, zona pietonală, pistă pentru biciclete.

Având o pistă pentru biciclete atât de generoasă, pentru pietoni a mai rămas un spațiu de doar 0.75 metri, plasat în imediata vecinătate a părții carosabile. Mulți dintre piteștenii cu care am stat de vorbă au crezut (în prima fază) că marcajele au fost executate greșit. Ulterior, când au aflat că nu este o greșeală, i-au "felicitat" pe edilii piteșteni pentru spiritul inovator de care au dat dovadă.

"Vin de la biserică, așa că nu pot să vă spun exact ce mesaj am pentru primarul Ionică...  Cum să faci așa ceva? E bătaie de joc... și un real pericol, în special pentru copii și bătrâni", 

ne-a declarat o doamnă, după ce a "testat" zona pietonală.

Așa cum era de așteptat, puțini dintre cei aflați în zona respectă marcajele, majoritatea pietonilor preferând să se deplaseze pe pista pentru biciclete, acolo unde, spun ei, gradul de siguranță este mai mare.

Reacțiile de dezaprobare au fost majoritar negative, piteștenii exprimându-și nemulțumirea și în mediul online, acolo unde nici măcar spiritul combativ al viceprimarului Apostoliceanu n-a mai făcut față valului de reacții negative.

Să sperăm că reprezentanții Primăriei Pitești vor analiza situația și vor dispune masuri de remediere a acestor erori. 

Adauga comentariu